PUBLICITAT

La Policia detecta intents d'estafa notificant premis de loteria

  • A través de cartes i correus electrònics reclamen dades bancàries a les víctimes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un exemple de carta enviada per intent d'estafa a un andorrà. Foto: S.F.P.

La Policia va notificar ahir que en els últims dies s'han donat diferents alertes de ciutadans que han intentat estafar per mitjà d'unes cartes rebudes per correu postal i trucades telefòniques als seus domicilis sobre falses notificacions de premis de loteria.

A través d'un comunicat el cos policial va explicar que hi ha dos modalitats d'aquest tipus d'estafa. Una primera parla sobre unes cartes, redactades en castellà, que fan referència a uns ficticis sorteigs internacionals de loteria, en que els estafadors s'identifiquen com a suposats membres de l'entitat de loterires Loteria Internacional Programa.

El modus operandi d'aquesta primera modalitat és comunicar a la víctima que formaria part d'un sorteig promocional entre milers o milions de persones de diversos països, amb un fons en premis molt important. Els seus noms haurien estat introduïts en un programa informàtic que realitza el sorteig, i per mitjà d'aquesta carta l'informen que hauria estat premiat amb 400.510 euros. Tot seguit, demanen a la víctima que ompli i signi un formulari, on ha de fer constar dades personals i bancàries, i els faciliten un número de telèfon i adreça de correu electrònic per contactar. Es demana que aquest formulari sigui enviat a un número de fax de La Estrella Seguros S.A., per tal de gestionar la transferència dels diners del suposat premi.

TRUCADES / L'altra modalitat té com a base les trucades telefòniques on informen d'un fictici sorteig internacional, en el que els estafadors s'identifiquen com a suposats membres d'entitats de loteries, i en el que suposadament les víctimes han estat guanyadores d'un premi. Aquests demanen diferents dades personals i bancàries dels interessats, i certes quantitats de diners que han de lliurar per mitjà d'empreses d'enviament de diners a nivell internacional, per tal de desbloquejar els tràmits per rebre el premi.

La Policia alerta que amb aquestes maniobres, la finalitat de l'estafador o estafadors és accedir al compte bancari de la víctima en el seu benefici, o per mitjà de l'engany anar percebent diferents quantitats de diners. Per tot, des de la Policia s'aconsella que qualsevol persona que rebi un missatge postal, electrònic o telefònic amb aquestes característiques en referència a un suposat premi, no respongui o doni cap informació personal sense estar completament segur de la seva autenticitat, i altrament ho comuniqui al cos policial el qual informarà de la seva veracitat i emprendran les accions escaients.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT