PUBLICITAT

Admès a tràmit el recurs d'Encamp pel riu de Massat

  • El TC condemna el Comú de Sant Julià pel cas de Laura Rossell
EL PERIÒDIC
ESCALDES -ENGORDANY

Periodic
Zona de conflicte territorial entre Canilo i Encamp al riu de Massat Foto: ANA

El Tribunal Constitucional va admetre a tràmit el recurs d'empara presentat pel Comú d'Encamp contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia del 4 de març del 2011 en relació amb l'afer del riu de Massat. Aquesta sentència concloïa que la línia divisòria és la de la Concòrdia de 1672 i que per tant el límit no passa pel riu, donant la raó a Canillo. El Comú d'Encamp defensa el territori en base a una rodalia de 1871 en la qual marca la línia divisòria des de l'aiguabarreig fins l'orri de Rusca pel llit del riu de Massat.

El Comú d'Encamp va presentar un recurs d'empara al Constitucional perquè anul·lés la sentència del Superior, que hauria de dictar una nova resolució en la que s'acordés la suspensió del procediment judicial fins que no s'hagi dirimit la controvèrsia territorial existent entre els comuns d'Encamp i de Canillo quant a la propietat dels terrenys en els quals s'estaven realitzant aquells treballs; i la inhibició de la jurisdicció administrativa davant de la jurisdicció civil, amb la finalitat que els Comuns d'Encamp i de Canillo dirimeixin les seves divergències territorials davant d'aquella jurisdicció.

LES ESCOLTES TELEFÒNIQUES / Finalment ahir el TC va dictar una sentència que va donar la raó a Laura Rossell, funcionària del Comú de Sant Julià de Lòria, en la qual declarava que hi havia hagut vulneració del dret a la intimitat personal per part del Comú, i se'l condemnava al pagament de les costes, amb expressa inclusió de les derivades de l'advocat, tant en seu constitucional com en la via ordinària.

Els fets es remunten a l'estiu del 2010 quan Laura Rossell va denunciar a la corporació per unes presumptes escoltes telefòniques del Comú de Sant Julià.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT