PUBLICITAT

Giribet: «Oferirem la renovació com a seleccionador a Koldo»

  • El president de la FAF ressalta el progrés en el joc i veu no puntuar com l'únic punt negre
IVÁN MOURE
MOSCOU / ENVIAT ESPECIAL

Periodic
Giribert (esquerra) dóna la mà a Koldo després de rubricar el contracte com a seleccionador nacional, l'1 de febrer del 2010 Foto: O. M.

El combinat nacional va posar dimarts punt i final a la primera fase de classificació amb Koldo Álvarez a la banqueta i sembla que totes les parts veuen amb bons ulls que les coses no canviïn en el futur pròxim. El seleccionador va tirar pilotes fora ahir quan va ser qüestionat sobre la possibilitat de renovar fins que acabi el Premundial del 2014, però el president sí que va fer públiques les intencions de la Federació Andorrana de Futbol (FAF). Així de clar va ser ahir al matí a l'aeroport Sheremetyevo de Moscou: «No hem parlat amb ell però en un màxim de quinze dies seurem i li demanarem renovar pels dos anys que em queden de mandat. Tota la directiva està d'acord i suposo que per ell tampoc no hi haurà problema».

Predisposició total, per tant, a la cúpula de la FAF que segons el president ve avalada per com han anat les coses des del famós canvi de cicle que va suposar les retirades de Justo Ruíz, Toni Lima i d'altres jugadors de pes fins fa dos anys com és el cas del propi Koldo, que sis mesos després de jugar el darrer partit com a internacional va passar a ocupar la banqueta de la selecció per David Rodrigo. Koldo ha implantat un nou sistema de joc –el 4-2-3-1–, una filosofia de joc més atrevida i una saba nova en la qual trobem cares noves entre les quals destaquen les de Cristian, Emili, Sebas o Rubio, amb molts anys per endavant.

RODRIGO VA TENIR SIS ANYS / Si mirem la trajectòria de Rodrigo com a seleccionador va tenir com a punt culminant el Premundial del 2006, en el qual es va arribar a la xifra històrica de 5 punts [primera victòria en partit oficial contra Macedònia i empats amb Finlàndia i Armènia]. Allò va ser conseqüència de sis anys treballant amb un grup més o menys fixe, però sense cap punt aconseguit fins llavors. En blanc al 2000, 2002, 2004 i també al 2008 coincidint amb el final de l'era Rodrigo.

Koldo ha perdut tots els partits igual que havia viscut el seu antecessor en la primera fase de classificació a la banqueta i segons el punt de vista de Giribet s'ha de tenir paciència amb els números i valorar més la tasca realitzada: «Semblo repetitiu però és molt treballador. Hem d'estar contents perquè la selecció ha prosperat. Aquest és el punt més important. A més m'he portat una sorpresa amb el grup humà que formen el cos tècnic i els jugadors. Tal i com anem millor no tocar res que tot arribarà», va dir. L'experiència amb Rodrigo ha de servir per donar un vot de confiança a Koldo i donar-li temps per consolidar l'equip. I llavors, exigir resultats, però no ara.

TRES OPCIONS DE PUNTUAR / Segons el president l'únic punt negre ha estat «no puntuar». «Hem merescut més que una derrota en diversos partits a casa com contra Armènia (0-3), Macedònia (0-1) o la mateixa Rússia (0-2)», tots tres decidits en els darrers minuts. També podria haver afegit els dos contra Eslovàquia (0-1 i 1-0) en una fase de deu partits disputats en els quals tot són resultats ajustats excepte el 6-0 de dimarts a Rússia i el 4-0 a Macedònia en el quart partit. Aquest balanç i el d'1 gol a favor i 25 en contra satisfà la FAF perquè millora els 3 per 39 al 2010. Si Koldo vol...



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT