PUBLICITAT

No al balanç global amb la derrota a Rússia tan recent

  • «El 6-0 pot crear confusió, esperem uns dies per parlar-ne», s'excusa Koldo
I. M.
MOSCOU // ENVIAT ESPECIAL

Periodic
Koldo, (a l'esquerra, de negre) i alguns jugadors tricolors (de blau) van camí dels vestidors al Rússia - Andorra. Foto: I. M.

Koldo Álvarez no va voler parlar ahir de la seva possible renovació ni tampoc va voler pronunciar-se sobre el balanç de tota la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2012. El motiu: que la derrota a Rússia és massa recent. «El 6-0 pot crear confusió i això seria injust, esperem uns dies per parlar-ne. Ara preferiria centrar-me en analitzar el perquè del darrer resultat», es va excusar el seleccionador.

Una resposta que convida a pensar que el balanç, en general, és bo però que amb la golejada encaixada dimarts no toca parlar de lloances, sinó d'autocrítica.

Ahir no, però en la roda de premsa posterior al partit a Rússia sí que va opinar sobre alguns aspectes dels seu any i poc al capdavant de la selecció. Preguntat sobre si variaria el 4-2-3-1 en el futur va respondre: «En aquest equip no tenim prohibit caure, sinó no aixecar-nos. Al principi de la fase esperava guanyar-ho tot però cada partit et posa al seu lloc. Esperava marcar més gols i patir menys», va afirmar en un preludi del que pot valorar en els pròxims dies.

«PERDEM TOTS, NO UN JUGADOR» / José Antonio va tenir una nit negra en el 6-0 a Moscou i un periodista rus va preguntar a Koldo què opinava sobre el meta titular de la selecció, que havia estat el culpable d'aquesta derrota i del 0-2 contra Irlanda de la setmana passada. El seleccionador, però, va defensar a capa i espasa al seu jugador: «En aquest equip perdem tots. Crec que en aquest partit ens ha condemnat l'estratègia, les jugades a pilota aturada. En jugada, i podeu visionar el vídeo per comprovar-ho, vam estar encertats alhora d'aturar-los. Una altra cosa és el joc ofensiu. Hem de tenir més tranquil·litat amb la pilota als peus».

El cert és que les cares de l'expedició tricolor eren ahir un poema. Estaven realment afectats. «Deixem passar els dies, és un resultat amarg, », va reiterar Koldo. Tot es veurà des d'una perspectiva més positiva.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT