La vella guàrdia manté amb vida l'Hotels Plaza, que ja és 5è

• Les parades d'Aitor i la qualitat de Cabinho, Carlinhos i Llamas, permeten derrotar el Barça
R. M. S.

Llamas intenta arribar a la pilota que Roger volia controlar, ahir al Poliesportiu Foto: TONY LARA

La vella guàrdia de l'Hotels Plaza, amb Aitor, Cabinho, Nacho Llamas i Carlinhos al capdavant, i amb un sempre intens Jona, van permetre l'equip sumar la segona victòria de la temporada i pujar fins la 5a posició de la classificació. La víctima va ser el Barça en el partit avançat a la 6a jornada de la setmana vinent, quan el conjunt andorrà no podrà jugar per tenir partits de selecció.

L'Hotels Plaza va semblar començar amb poca intensitat, qui sap si afectat per la poca afluència de públic que, una vegada més, no va respondre a l'equip. El Barça, jove i amb ganes, va anar a totes d'inici i aviat va portar el perill a la porteria d'Aitor, que es va erigir com el salvador de l'Hotels, amb accions brillants i necessàries en un equip en què es reben tants xuts a porteria.

Era el minut 3 quan l'equip blaugrana ja havia marcat el primer. Font, després de tres intents, ho va aconseguir. Primer Aitor va rebutjar el seu xut en carrera, la pilota li va tornar als peus al jugador català i la seva segona rematada la va avortar Nacho Llamas llançant-se a terra, però la tercera no va trobar oposició i va inaugurar el marcador. L'Andorra, tot i que lluitava, estava més tancat que mirant la porteria de Chema, i només obria el camp en accions puntuals, com en el minut 6, quan Jona, a porteria buida, va enviar alt. El buit pavelló hauria d'esperar altres tres minuts per veure perill en les botes dels seus jugadors, i aquesta vegada amb premi, perquè al minut 9 Cabinho va engaltar un xut fort, dels seus, marca de la casa, que va travessar Chema per descansar a la xarxa.

L'empat portava la tranquil·litat, però per fases, perquè el Barça seguia en la batalla, i Aitor traient el manual d'aturades. Font es va topar amb el porter en un cara a cara al minut 13 en l'acció més destacada de l'andorrà, d'altres moltes.

Però l'Andorra tenia armes també. Diego, amb un retall i canvi de direcció, va xutar mig caient al travesser als 15 minuts, i més tard Toni, després de rebre en carrera una passada llarga, es va topar amb un (també) inspirat Chema.

Agonitzava la primera part, quan Cabinho va demostrar que aquest equip necessita de jugadors com ell o Carlinhos, capaços de desequilibrar un matx. A 6 segons del descans, escorat a la banda i sense angle, Cabinho va xutar sec i dur, i va marcar el gol del partit (2-1).

En la represa, l'Andorra ho va intentar més, i el premi va arribar al minut 21 quan a la treta d'un córner, Carlinhos va habilitar al segon pal un Nacho Llamas que va engaltar amb sort perquè la pilota va entrar en batre el porter, pegar en un pal, en l'altre i a la xarxa. El 3-1 donava calma, però el joves del Barça seguien corrent com si fos el primer minut, i així un minut més tard va ser Roger qui va portar la por al Poliesportiu amb el 3-2. Però l'Hotels dominava: Cabinho va fer un túnel a Chema i es va topar amb el pal, i Carlinhos provava de canonades una i altra vegada. Amb el temps a sobre dels catalans i aquests amb porter jugador, en l'últim segon, el rebuig d'Emil va posar el 4-2 definitiu.