PUBLICITAT

Els busos ampliaran l'horari per donar cobertura als nous horaris comercials

  • El Govern porta a la Fiscalia una empresa constructora per presumptes irregularitats laborals
  • Més empreses podran presentar els comptes amb la fórmula simplificada
07102011_cinca
El portaveu del Govern, Jordi Cinca, en compareixença davant dels mitjans de comunicació. Foto: ANA / M. T.
A partir del dia 29 d'octubre i fins al 31 de desembre es farà una prova pilot d'ampliació dels horaris del transport públic els dissabtes, vigílies de festius i festius per tal de donar cobertura als treballadors dels comerços que tanquin a les 22 hores. Així, si el darrer autobús passa a les 21.30 hores, a partir del 29 d'octubre es podrà agafar fins a les 22.20 hores. Aquesta mesura s'aplicarà a totes les parròquies. Un cop conclosa la prova pilot, es valorarà si ha estat satisfactòria o no i si cal mantenir-la. Jordi Alcobé, ministre d'Economia i Territori, ha explicat que el Consell de Ministres ha aprovat aquesta ampliació horària sense cap cost per a l'administració i negociant amb les companyies d'autobús.

El portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha anunciat aquest dimecres en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que han posat en coneixement de la Fiscalia el dossier d'una empresa constructora per presumptes irregularitats laborals. Entre d'altres qüestions, posades en evidència pel Servei d’Inspecció de Treball hi ha la no cotització a la CASS de part del salari, la manipulació de butlletins salarials, possibles falsificacions de signatures de treballadors, impagaments i acomiadaments improcedents, entre d'altres.
Les empreses persones físiques que facturin menys de 150.000 euros l'any no hauran de dipositar els comptes a l'administració. Aquesta és la principal modificació de la Llei de comptabilitat que ha aprovat el Govern aquest dimecres al matí i que suposa augmentar el llindar de facturació de les empreses per a l'obligatorietat de presentar els seus comptes. Igualment s'augmenta el llindar dels comptes simplificats que passen dels 250.000 euros als 600.000 euros anuals, cosa que afectarà a un 80% de les empreses que es podran acollir a aquest tram a l'hora de presentar els comptes. També hi ha modificacions en el règim sancionador i en el tracte successiu. Segons ha explicat el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, els objectius de les modificacions són simplificar les obligacions comptables dels empresaris i adaptar els règims comptables a l'estructura real del teixit empresarial del país.

El Govern ha aprovat aquest dimecres la modificació amb l'objectiu de "simplificar les obligacions comptables dels empresaris", segons ha explicat el ministre d'Economia. Una de les modificacions més importants fa referència a l'empresa persona física que veu augmentat el llindar de facturació per a l'obligatorietat de dipositar els comptes a l'administració, passant de 100.000 euros l'any a 150.000.

Aquest augment del llindar, però, no vol dir que les empreses persones físiques que facturin menys de 150.000 euros l'any no hauran de portar la comptabilitat, sinó que hauran de presentar una declaració jurada justificant que la seva xifra de facturació anual és inferior al nou llindar marcat per la modificació.

Un segon canvi important en la nova llei és també l'augment del llindar de facturació per acollir-se a la presentació dels comptes simplificats. Aquest llindar passa dels 250.000 euros d'ingressos de facturació anuals als 600.000 euros. Això vol dir que la gran majoria de l'empresariat andorrà, un 80,2% es podrà acollir a aquest model.  Pel que fa al tram dels comptes abreujats s'hi acolliran les empreses que facturin entre 600.000 euros i 6 MEUR, cosa que representa un 17,4% de les empreses del país. I el model de comptes normals es manté igual.

Una altra de les modificacions fa referència al règim sancionador per a les infraccions greus i molt greus. En el text actual, a més de la sanció, es pot prohibir contractar amb les administracions fins a tres anys. La modificació planteja que, a més d’aquesta mesura, també es prohibeixi rebre subvencions o signar convenis de col·laboració.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT