PUBLICITAT

La Policia alerta d'una estafa a través de cartes i trucades notificant premis de loteria

  • Demanen el compte bancari per ingressar un premi fictici
  • També sol·liciten dades personals a través del telèfon
12102011_estafa loteria
La carta que envien els estafadors.
La Policia ha alertat de diversos intents d'estafa a través de cartes i trucades telefòniques notificant premis de loteria ficticis. Els agents han estat alertats per diversos ciutadans sobre aquestes pràctiques fraudulentes, tot i que cap d'ells ha resultat estafat. Els agents aconsellen que qualsevol persona que rebi una notificació d'aquestes característiques, no doni cap informació personal sense estar segur de l'autenticitat del missatge, i que, si cal, es posi en contacte amb la Policia, que l'informarà sobre la veracitat de la notificació i emprendrà les accions pertinents.
La Policia ha detectat que aquesta estafa es presenta en dues modalitats. En una, les cartes, redactades en castellà, fan referència a uns ficticis sorteigs internacionals de loteria, en que els estafadors s'identifiquen com a suposats membres de l'entitat de loteries Loteria Internacional Programa. Les cartes comuniquen a la víctima que formaria part d’un sorteig promocional entre milers o milions de persones de diversos països, amb un fons en premis molt important.

Segons indica la Policia, les cartes expliquen que els seus noms haurien estat introduïts en un programa informàtic que realitza el sorteig, i per mitjà d’aquesta carta l'informen que hauria estat premiat amb 400.510 euros. Tot seguit, demanen a la víctima que ompli i signi un formulari adjunt, on ha de fer constar dades personals i bancàries, i els faciliten un número de telèfon i adreça de correu electrònic per contactar. Es demana que aquest formulari sigui enviat a un número de fax de La Estrella Seguros S.A., per tal de gestionar la transferència dels diners del suposat premi.

L'altra modalitat té com a base les trucades telefòniques on informen d'un fictici sorteig internacional, en el que els estafadors s'identifiquen com a suposats membres d'entitats de loteries, i en el que suposadament les víctimes han estat guanyadores d'un premi. Aquests demanen diferents dades personals i bancàries dels interessats, i certes quantitats de diners que han de lliurar per mitjà d'empreses d'enviament de diners a nivell internacional, per tal de desbloquejar els tràmits per rebre el premi.

La Policia alerta que amb aquestes maniobres, la finalitat de l’estafador o estafadors és accedir al compte bancari de la víctima en el seu benefici, o per mitjà de l'engany anar percebent diferents quantitats de diners.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT