PUBLICITAT

Casadevall vol una justícia més independent

  • El síndic confirma el nomenament com a president del CSJ
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Enric Casadevall. Foto: ÀLEX LARA

Ja era d'esperar i ahir ho va confirmar el mateix síndic general, Vicenç Mateu, als mitjans de comunicació i abans de comunicar-ho oficialment al predecessor, Lluís Montanya. Enric Casadevall, actual cònsol de Canillo, serà el proper president del Consell Superior de la Justícia (CSJ). Ell mateix ahir va remarcar que amb aquest nomenament vol aconseguir el repte de fer una justícia més independent, més accessible i més àgil.

Proposat pel síndic general, Casadevall serà el que presidirà el nou CSJ, del qual els nous membres seran anunciats durant aquesta setmana, ja que segons va manifestar Mateu, el divendres se celebra el sisè aniversari del jurament dels membres de l'actual consell. És per aquest motiu que s'espera que sigui en l'acte d'obertura de l'any judicial, el mateix divendres, on es faci públic el nomenament de tots els membres.

Tant Casadevall com Mateu van remarcar ahir que seria ideal que Antoni Riberaygua, qui estava en les travesses junt al cònsol canillenc per presidir el CSJ, formés part del nou consell, com a vicepresident. «Seria un Consell Superior de la Justícia més complet», va dir Casadevall, referint-se a la possible incorporació d'Antoni Riberaygua. «La meva voluntat seria que els dos hi fossin», va dir Mateu. Tot i això, fonts properes al Govern van explicar que Riberaygua no tenia intenció d'ocupar cap segon lloc.

Mateu va explicar que es va decidir per la persona de Casadevall per «tenir un perfil idoni, com a bon gestor del dia a dia, coneixedor de les institucions andorranes i persona de diàleg», va explicar el síndic.

Casadevall ja ha anunciat quines línies estratègiques seguirà al front del CSJ, en la direcció d'anar cap a una justícia «més accéssible, més fàcil, i més àgil», va dir. La carrera judicial per formar més jutges i magistrats andorrans és una altra de les prioritats a més de la de donar més independència al cos judicial «ja que ara va lligat al pressupost del Govern», va remarcar. La informatització i agilització de l'execució de les sentències seran les accions a prendre.

PERSONA POLITITZADA / Casadevall, qui té estudis de Dret a la UNED, tot i no haver acabat la carrera, va remarcar el desig de ser valorat per la feina que farà «i no pel que he pogut ser políticament», va manifestar ahir. En aquest sentit, l'oposició socialdemòcrata ha remarcat la seva figura com polititzada, tot i que Mateu va assegurar que Andorra és massa petit com per elegir un candidat que hagi tingut experiència en assumptes públics i que no formi part de la política. S'espera que a finals de mes juri el càrrec i uns dies abans dimitirà com a cònsol de Canillo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT