Rússia esclafa Andorra i aconsegueix el bitllet per a l'Eurocopa (6-0)

• La mala nit del porter Gomes va contribuir a l'àmplia derrota a Moscou
11102011_andvsrus
El rus Igor Semxov disputa la pilota en un salt amb l'andorrà Marcio Vieira, durant el partit de futbol d'aquesta nit. FOTO: EFE / YURI KOCHETKOV
Rússia va tornar avui per dret propi a l'elit del futbol continental al aixafar la feble Andorra (6-0) i classificar-se directament per a l'Eurocopa. Els pupils de l'holandès Dick Advocaat, que havien encarrilat ja la passada setmana la seva classificació per al torneig europeu amb la seva valuosa victòria a Eslovàquia, van fer oblidar així el fiasc de la repesca mundialista davant Eslovènia que els va deixar fora de Sud-àfrica. Rússia, per a qui la classificació per al torneig d'Ucraïna i Polònia era gairebé una obligació al disputar-se en dos països veïns, no va tenir rival en l'equip tricolor.
A això va contribuir la mala nit del porter Gomes, que va estar molt desencertat en els tres primers gols de l'equip eslau. El jove Alán Dzagóev, l'heroi d'Eslovàquia, va inaugurar el marcador als cinc minuts en rematar a la primera un rebuig de punys de Gomes. Els andorrans, que s'havien conjurat per no encaixar cap gol en els primers minuts, no van abaixar els braços, però els va trair el seu porter, informa Efe. Un servei de falta d'Arxavin amb prou feines va ser fregat pel central Ignaixevitx, el que va despistar el porter andorrà, que va rebutjar contra la seva pròpia porteria.
Tres minuts després, el davanter del Tottenham Pavliutxenko es va escapar del seu marcador a la vora de l'àrea gran i va marcar per sota del cos de Gomes.
Mentrestant, els visitants amb prou feines creuaven el centre del camp en un terreny de joc que presentava aquesta nit un magnífic estat. Dzagóev va tancar l'escabetxada de la primera part amb un gran gol després d'una jugada col.lectiva local en rematar a la primera en mitja xilena, tret davant el qual no va poder fer res el porter visitant.
La segona part va ser un mer passeig militar per als russos, que es van abstenir de acarnissar-se amb el feble equip andorrà. Una nova combinació entre els migcampistes russos va desembocar en un centre mesurat que va aprofitar el principiant Glushakov per marcar de cap. El sisè i últim gol va ser obra de Bilyaletdinov, centrecampista de l'Everton anglès, que es va treure de la màniga un potent xut ras amb l'esquerra que va fer inútil l'estirada de Gomes. D'aquesta manera, en el Grup B Rússia passa com a primera i Irlanda, que va derrotar a Armènia, disputarà la repesca.