PUBLICITAT

DA i PS acorden presentar conjuntament la proposició de llei contra el tabaquisme

  • El termini que s'han fixat és presentar el text aquesta tardor perquè els grups facin les seves esmenes
11102011_sanitat2
Reunió de constitució de la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient. Foto: ANA / N. M.
Els dos grups parlamentaris, demòcrata i socialdemòcrata, han acordat presentar conjuntament la proposició de llei sorgida per iniciativa popular contra el tabaquisme passiu ambiental. El termini que s'han fixat és presentar el text aquesta tardor perquè els grups facin les seves esmenes i es pugui treballar a la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient. Segons ha indicat la consellera demòcrata, Meritxell Mateu, el tràmit podria ser ràpid i es podria enllestir la llei abans del 2012.

La primera iniciativa legislativa popular presentada al Consell General, la proposició de llei contra el tabaquisme passiu ambiental, no va poder ser debatuda durant la legislatura passada per manca de temps. És per aquest motiu que els dos grups parlamentaris s'han posat d'acord per presentar-la de nou mantenint el text original. El termini per fer aquest tràmit, segons la consellera demòcrata Meritxell Mateu, és aquesta tardor.

La consellera socialdemòcrata i membre de la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient, Sílvia Bonet, ha explicat que es va pactar presentar el text original i deixar les modificacions que vulgui fer cada grup pel treball en comissió. Pel que fa a les modificacions que podria considerar necessàries, encara no s'ha estudiat, però assegura que caldrà estudiar bé el tema per vigilar que es presentin mesures "aplicables". Per això apunta que caldrà consultar tots els agents implicats per saber quines adaptacions podran fer, ja que els establiments es podrien veure afectats.

Quant al temps necessari per tractar el text, Bonet tampoc creu que s'hagi de dilatar gaire, i apunta que "estem disposats a treballar-hi el més aviat possible".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT