PUBLICITAT

Capdevila inaugura el CIAM amb la voluntat que serveixi per revitalitzar la zona alta

  • El recorregut comença amb una passejada sota uns fils de plàstic que volen transmetre la sensació d'una tempesta
11102011_museu2
Mateur, Martí i Capdevila brinden per la inauguració del Museu de l'Aigua d'Escaldes. Foto: TONY LARA
El Centre d'Interpretació de les Aigües del Madriu (CIAM) ha obert aquest dimarts les seves portes com un espai de sensacions, però també d'aprenentatge. Així ho ha explicat el conseller de Serveis i Informàtica d'Escaldes-Engordany, Pere Moles. El recorregut comença amb una passejada sota uns fils de plàstic que volen transmetre la sensació d'una tempesta. A continuació, unes pantalles-gotes mostren diverses projeccions amb conceptes bàsics sobre l'aigua i la Vall del Madriu. Cinc taules semiesfèriques i interactives presenten els usos que l'home ha fet i fa de l'aigua i una taula amb elements manipulatius permet conèixer millor el comportament de l'aigua en estat sòlid, líquid i gasós. Aquestes i altres activitats on s'han utilitzat les noves tecnologies permeten "aprendre i gaudir alhora", ha insistit Moles. Fins a finals d'any estarà obert de forma gratuïta.
La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Montserrat Capdevila, ha inaugurat el Centre d'Interpretació de l'Aigua i del Madriu, posant de manifest la voluntat que serveixi per revitalitzar "el cor de la parròquia". Capdevila ha confiat que aquest museu complementarà l'oferta turística "de manera excepcional", però que, a més, serà un centre d'aprenentatge i aportarà un "toc de sensibilitat sobre la importància de protegir la natura".

El pla de dinamització de la part alta d'Escaldes-Engordany es va posar en marxa el 2008 i després de diverses intervencions a la plaça pont i l'ampliació del passeig del riu Valira, aquest dimarts s'ha inaugurat el Centre d'Interpretació de l'Aigua i del Madriu. Aquest museu ha de facilitar, segons ha dit la cònsol major de la parròquia durant el seu discurs, la revitalització de la zona i "fer bategar el que havia estat el cor de la nostra parròquia".

Capdevila ha explicat que l'espai utilitza els recursos sensitius i experimentals per posar-los a l'abast de tot tipus de públic, des d'escolars fins a experts. Així, ha expressat que "fracassaríem si després de la visita, els turistes, escolars o ciutadans d'Andorra no haguessin après res de nou", i si "el CIAM no aportés un toc de sensibilitat sobre la importància de protegir la natura i avançar cap al desenvolupament sostenible".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT