PUBLICITAT

Mateu confirma Casadevall com a nou president del Consell Superior de la Justícia

  • El síndic diu que seria ideal que Riberaygua formés part del Consell
  • La resta de membres es preveu que siguin nomenats durant aquesta setmana
11102011_casadevall
El Govern, Coalició Reformista i APC mantenen reunions previas al plé de la camara per aclarar postures i plantejar sortides a la situació actual. Foto: JOSE BLANCO

El síndic general, Vicenç Mateu, ha confirmat aquest dimarts que ja ha pres la decisió de nomenar Enric Casadevall com a president del Consell Superior de la Justícia. Pel que fa a la resta de membres de l'ens que s'han de nomenar, encara no s'han acabat de tancar, tot i que Mateu reconeix que per a ell seria ideal que Antoni Riberaygua en formés part.

El fet que el síndic general s'hagi decantat finalment per Enric Casadevall com a futur president del Consell Superior de la Justícia no es deu a cap motiu concret, segons afirma. Mateu assegura que "m'era indiferent un o l'altre", però que Casadevall és "molt bon gestor del dia a dia, coneix molt bé les institucions del país i les necessitats de la Justícia" i que aquestes qualitats el poden ajudar en la seva nova tasca.

Per acabar de tancar els membres del Consell Superior de la Justícia encara en queden tres per decidir, que són els que han de triar el cap de Govern, el copríncep episcopal i el copríncep francès. Mateu confia que es pugui acabar de tancar en els propers dies per fer-ho públic a finals d'aquesta setmana o principis de la vinent, ja que aquest divendres se celebra l'obertura de l'any judicial i farà sis anys que es van nomenar els anteriors membres.

D'altra banda, el síndic general ha indicat que "és fonamental un funcionament de resposta ràpida per no dissuadir el ciutadà d'acudir a la Justícia".

Amb el nomenament d'Enric Casadevall com a president del Consell Superior de la Justícia, haurà de renunciar el seu càrrec com a cònsol major de Canillo. Així, la cònsol menor, Dolors Cabot, podria passar a assumir aquest lloc fins al final del mandat, i s'haurà de decidir quin conseller ocupa el càrrec de cònsol menor.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT