PUBLICITAT

Crèdit Andorrà compra el 85% de Banco Alcalá

  • Estarà orientat a la gestió global de patrimonis per a clients privats i institucionals i comptarà amb oficines a Madrid (seu del banc) i a Barcelona.
11102011_credit
Seu de Cèdit Andorrà. Foto: TONY LARA
El Grup Crèdit Andorrà ha adquirit aquest dimarts el 85% del capital social de Banco Alcalá SA, després d’haver rebut l’autorització de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), del Banc d’Espanya, de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i de la Direcció General d’Assegurances i de Fons de Pensions (DGSFP). Segons informa l'entitat andorrana en un comunicat, Banco Alcalá SA, estarà orientat a la gestió global de patrimonis per a clients privats i institucionals i comptarà amb oficines a Madrid (seu del banc) i a Barcelona.

El nucli d’accionistes que va crear Banco Alcalá SA romandrà en el capital de l’entitat amb un percentatge de participació del 15%. El nou president serà Diego Fernández de Henestrosa, i el conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba Duró, ocuparà el càrrec de vicepresident de l’entitat. Frank Martínez serà el conseller delegat i primer executiu del banc. La resta de membres que conformen el Consell d’Administració seran: José Argüelles, Juan Carvajal, Xavier Cornella, José Luis Dorado, Carlos Fernández-Rubíes, Francesc Jordá i Alfons Maristany. Per la seva banda, Jacobo Argüelles donarà suport a la nova direcció de l’entitat en qualitat de president de la gestora d’institucions d’inversió col·lectiva, Gesalcalá, SGIIC.

Les dues parts s'han mostrat satisfetes amb la transacció. El conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba, ha assenyalat que "l’operació suposa una fita molt rellevant en els nostres més de 60 anys d’història i un pas lògic i decisiu per  oferir serveis exclusius en l’àmbit de la gestió de patrimonis a Espanya. La nostra és una estratègia d’arquitectura oberta de productes i serveis. Els clients són la nostra raó de ser i, per això, mereixen una atenció completament personalitzada i independent". De la seva banda, Diego Fernández de Henestrosa, president de Banco Alcalá SA, ha afirmat estar "molt satisfet per haver trobat en Crèdit Andorrà un soci compromès, amb grans plans per al desenvolupament d’una potent franquícia de banca privada global".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT