PUBLICITAT

El Govern aprova l’emissió de 70 milions d’euros en lletres del tresor

  • Andorra emetrà 70.000 títols per un import nominal de 1.000 euros cadascú
  • No rebaixarà l'endeutament subscrit a les entitats bancàries sinó que servirà per finançar el deute generat durant el 2011
11102011_cinca
El ministre de Finances, Jordi Cinca
El Govern ha aprovat el decret d’emissió de deute públic del Principat d’Andorra en la modalitat de lletres del tresor. L’emissió de lletres del tresor a 18 mesos, que es realitzarà el pròxim 19 d’octubre, tindrà un import nominal de 70.000.000 euros, de manera que el Principat d’Andorra emetrà 70.000 títols per un import nominal de 1.000 euros cadascú. La rendibilitat de la inversió serà el de la diferència entre el valor nominal i el preu d’emissió calculat al descompte sobre el tipus d’interès efectiu anual del 4,3%, no donant dret al cobrament de cupons periòdics. Els fons recaptats per mitjà d’aquesta emissió es destinaran a refinançar part de l’endeutament actual del Govern i a finançar un nou endeutament autoritzat per a l’exercici 2011. El decret entrarà en vigor l’endemà que es publiqui al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, és a dir, aquest dijous. L'objectiu és millorar la diversificació del deute de l'Estat i rebaixar l'endeutament bancari. El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha assegurat que es tracta d'un tipus d'interès "força atractiu" si es compara amb altres emissions a curt termini de països veïns, cosa que farà que s'assoleixi un nombre elevat de demandes. Aquesta emissió de deute no rebaixarà l'endeutament subscrit a les entitats bancàries sinó que servirà per finançar el deute generat durant el 2011 i fer front a l'obligació d'eixugar el deute de la CASS.
Concretament, la data de liquidació de la subscripció serà el pròxim dia 21 d’octubre, mentre que la data de venciment coincidirà amb la data de liquidació de l’amortització, és a dir, el 21 d’abril del 2013. L’emissió ja preveu que, en cas que la data de venciment coincideixi amb dia inhàbil (el 21 d’abril del 2013 serà un diumenge) la liquidació de l’amortització es traslladi al primer dia hàbil següent, és a dir a dilluns 22 d’abril del 2013. L’emissió està oberta a tots els inversors, ja siguin persones físiques o jurídiques, interessades en l’adquisició de les lletres del tresor del Principat d’Andorra. Les lletres del tresor s’adjudicaran mitjançant una subhasta. Els inversors elegibles que vulguin subscriure-les hauran de sol·licitar-les dirigint-se a qualsevol de les entitats que participaran com a intermediàries de la subscripció, que seran Crèdit Andorrà, S.A.; Andorra Banc Agrícol Reig, S.A.; Banc Internacional d’Andorra, S.A.; Banca Mora, S.A.U.; Banca Privada d’Andorra, S.A. i Banc Sabadell d’Andorra, S.A. Les diferents entitats actuen com a asseguradores de l’emissió, sense que l’Estat hagi d’assumir cap tipus de comissió.
A les 10 hores del pròxim 18 d’octubre, les entitats remetran al Ministeri de Finances una sol·licitud de subscripció ferma i irrevocable en què hi figuri el volum nominal total de peticions de subscripcions que s’hagin de liquidar per mitjà de les mateixes entitats. La resolució de la subhasta s’efectuarà el 19 d’octubre per part del Govern
d’Andorra, a proposta del Ministeri de Finances, mitjançant el corresponent decret. Un cop rebudes les sol·licituds de subscripció i tancat el termini de recepció de les mateixes, el Govern farà les oportunes adjudicacions entre les entitats participants i, en cas que la suma total de les sol·licituds superés l’import màxim nominal de l’emissió de 70 milions d’euros, l’adjudicació a cadascuna de les entitats es farà a prorrata de les seves peticions. Al mateix temps, cadascuna de les entitats procediria al seu torn a efectuar un prorrateig de les adjudicacions entre les peticions de subscripció que s’hagin de liquidar per mitjà de les mateixes entitats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT