PUBLICITAT

Sarkozy prioritza el conveni de doble imposició amb Andorra

  • El president francès diu que li agradaria assistir amb la seva dona a la inauguració del Consell General
EL PERIÒDIC
PARÍS

Periodic
Nicolas Sarkozy, Toni Martí i Vicenç Mateu, ahir a la tarda, a les portes del Palau de l'Elisi a París, moments abans de la reunió Foto: AFP / LIONEL BONAVENTURE

La negociació per signar un conveni de doble imposició (CDI) entre Andorra i França va centrar la reunió que ahir a tarda van mantenir el cap de Govern, Antoni Martí, i el síndic general, Vicenç Mateu, amb el copríncep francès, Nicolas Sarkozy. El copríncep es va mostrar partidari d'obrir les negociacions andorrano-franceses com més aviat millor i va assegurar al cap de Govern que donarà instruccions als seus col·laboradors perquè el CDI amb Andorra tingui la màxima prioritat. Sarkozy va afirmar compartir amb el Govern la percepció sobre la rellevància de la signatura de convenis de doble imposició, complement essencial per a l'obertura a la inversió estrangera.

L'OBERTURA ECONÒMICA/ El copríncep va mostrat el seu interès davant la possibilitat que empreses franceses es puguin instal·lar a Andorra, una eventualitat que, segons li va explicar el cap de Govern, està al centre de les prioritats de l'Executiu.

En una perspectiva més a llarg termini, Martí, Mateu i Sarkozy van tractar la qüestió de les relacions entre Andorra i la Unió Europea. El cap de Govern va explicar al copríncep els plans del Govern d'aconseguir un acord d'associació global per a tots els petits estats europeus, el que es podria qualificar com un Espai Econòmic Europeu per a microestats. El copríncep va oferir a Andorra tota la seva ajuda en aquest àmbit i va encoratjar els andorrans a avançar per aquesta via.

Nicolas Sarkozy va reiterar el seu suport a les institucions andorranes per avançar en la via de les reformes estructurals que dissenyin un nou model socioeconòmic per Andorra.

L'EIX E-9 / Un altre tema que es va tractar a la reunió va ser el de les infraestructures que millorin la comunicació d'Andorra amb l'exterior. En aquest darrer punt, el copríncep va transmetre el seu compromís d'impulsar les obres de millora de l'eix E-9, que uneix Tolosa amb Barcelona passant per l'Ospitalet i la Cerdanya, i que és vital per a la comunicació del Principat amb Europa.

Durant la reunió, el síndic va convidar Sarkozy a visitar el Principat per inaugurar, conjuntament amb el copríncep episcopal, la nova seu del Consell General. Sarkozy va dir que li agradaria assistir-hi, juntament amb la seva esposa, Carla Bruni.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT