PUBLICITAT

Amb l'empat la festa seria doble

  • Rússia necessita un punt per jugar l'Eurocopa i Andorra somia amb no perdre l'últim partit de la fase
IVÁN MOURE
moscou

Periodic
Koldo Álvarez (d'esquenes) dirigeix l'entrenament matinal de la selecció al Luzhniki Stadion de Moscou, ahir. Foto: EL PERIÒDIC

Quatre dies després del partit contra tota una Irlanda la selecció té un compromís encara més complicat: Rússia. I Koldo, que ja va admetre tenir «més problemes dels habituals» per confeccionar l'onze inicial del passat divendres, es troba avui amb una situació encara més adversa.

Dos titulars com són Ayala i Cristian Martínez estan sancionats. El primer té un recanvi obvi, el de Marc Vales. Però la posició d'interior dret no està tan clara.Tampoc el lateral dret. L'ùnic que no admet dubtes és que una vegada més l'esquema serà el 4-2-3-1.

El partit d'aquesta nit al Luzhniki Stadion de Moscú (21.45 hores) dóna per acabada la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2012 i el combinat que dirigeix Dick Advocaat necessita tan sols un empat per tenir una plaça garantida a Ucraïna. Koldo donaria per «molt bon resultat» l'empat. Les taules oferirien una festa doble i tots tan contents.

EL LATERAL DRET / Àlex Martínez va entrenar ahir al matí al marge del grup. Arrossega molèsties del duel contra Irlanda, en el qual va tenir una actuació correcta i Koldo esperarà fins a l'últim moment per veure si el pot treure d'entrada de nou a la dreta de la defensa. Sinó entre els teòrics suplents només quedaria Òscar com a defensa nat, però difícilment seria ell l'encarregat de marcar Arshavin. Ivan Lorenzo podria ser el seu recanvi.

VARIANTS AL MIG DEL CAMP / En el mig del camp el trencaclosques és més complicat. Salvat és el recanvi natural de Cristian però el seleccionador pot fer altres combinacions, com és alinear a l'onze Peppe pel centre i reubicar Pujol a la dreta, posició en la qual jugava amb Rodrigo. De la resta seria estrany veure algun canvi i tot apunta a que jugaran José Antonio en la porteria; en la defensa Bernaus per l'esquerra i Emili i Lima com a centrals; en el doble pivot, juntament amb Vales, Marcio; Moreno, en la línia de tres migcampistes amb Pujol i Peppe –o Salvat– i en la punta d'atac Fernando Silva.

El seleccionador va alertar del perill de l'equip «que més ha evolucionat en aquesta fase». Per a ell el combinat que dirigeix Dick Advocaat compta amb jugadors de luxe del centre del camp cap amunt: Arshavin, Pogrebnyak, Pavlyuschenko, Dzagoev, Kerzhakov... «Tenen una enorme qualitat tècnica i saben jugar com un equip», va alertar Koldo. I en defensa tampoc es queda curt, així ho demostren els números: quatre gols encaixats en nou partits, sent l'equip menys golejat del grup B. Andorra, tot el contrari.

GESPA ARTIFICIAL I PLUJA / Una altra de les coses que jugaran en contra de la tricolor és el terreny de joc i la climatologia. El Luzhniki compta amb gespa artificial i a sobre ahir va ploure durant tot el dia i avui es preveu que el temps no canviï. La velocitat de la pilota no ajudarà. Segur. Quan bota surt com un llampeg.

¿EQUIP ANTIFUTBOL? / Advocaat va sorprendre ahir en la roda de premsa en assenyalar la tricolor com un combinat «exemplar en l'antifutbol i amb una actitud provocadora que irrita als rivals». La resposta de Koldo va ser contundent: «Andorra és l'equip que menys faltes ha comès en el grup B». Sigui com sigui el seleccionador de Rússia també té problemes amb les baixes. Destaca la d'última hora de Zhirkov, un jugador bàsic, a més de les dels lesionat Kerzhakov i Akinfeev i el sancionats Anyukov i Zyrianov. És dubte un altre habitual, Shirokov.

Problemes al marge Rússia vol el Luzhniki ple i Arshavin s'ha ofert a renunciar a la prima per classificar-se perquè baixin les entrades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT