PUBLICITAT

Sarkozy rep Martí i Mateu al Palau de l'Elisi

  • França prioritza el conveni per evitar la doble imposició
  • El copríncep diu que li agradaria venir amb Bruni a la inauguració del Consell General
10102011_sarkozy marti mateu ian landsong
El copríncep francès, Nicolas Sarkozy, i el cap de Govern, Toni Martí, aquest dilluns a la tarda a les portes del Palaude l'Elisi a París en la trobada que han mantingut els dos mandataris i el síndic general Vicenç Mateu. Foto: EFE
Aquest dilluns a la tarda, el copríncep francès, Nicolas Sarkozy, ha rebut al Palau de l'Elisi a París al cap de Govern, Toni Martí, i al síndic general Vicenç Mateu. És la primera trobada que fa Sarkozy amb els dos mandataris andorrans des que Toni Martí va guanyar les eleccions del passat 3 d'abril i posteriorment va ser nomenat cap de Govern.
Martí ha informat després de reunir-se avui a París amb  Sarkozy, que han acordat signar a la primera meitat del 2012 un acord per evitar la doble imposició. El cap de Govern andorrà ha precisat que en els propers dies s'iniciaran les negociacions entre els ministres de Finances de cada país i també entre els responsables d'Exteriors.
Martí ha assenyalat que aquest acord respondrà als interessos de França però també "al que convé a Andorra", i s'engloba en la línia de les "transformacions econòmiques eminents i essencials" que estan tenint lloc al Principat.
La Presidència francesa ha informat en un comunicat que Sarkozy ha felicitat el representant andorrà per les reformes i li ha garantit el suport de França en l'aplicació d'aquestes mesures, que segons li ha indicat Martí, es dirigeixen cap a "una major transparència fiscal i una major integració europea ". A la nota del Palau de l'Elisi, s'ha indicat que el representant andorrà ha comunicat a Sarkozy els seus plans d'enviar properament al Consell General un conjunt de propostes per a la introducció de l'IVA i d'un impost "a les persones físiques" ia les societats, així com una llei que permet l'obertura total de les societats a les inversions estrangeres.
Al final d'aquesta trobada, Martí s'ha mostrat molt satisfet de la reunió amb Sarkozy. Vicenç Mateu, que també ha participat en aquesta cita al Palau de l'Elisi, ha convidat a Sarkozy a la propera obertura de l'Assemblea del Principat. En declaracions a la premsa, Mateu ha apuntat que el cap de l'Estat gal ha acollit bé aquesta invitació i ha assegurat que li agradaria assistir amb la seva dona, l'exmodel i cantant Carla Bruni

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT