PUBLICITAT

Les jornades mèxico-lauredianes presentaran la cara desconeguda de la seva gastronomia

  • Es podrà gaudir d'una projecció cinematogràfica, un espectacle de mariachis, un sorteig, un taller de pinyates i l'exposició de Diego Rivera
10102011_mexic
La representants de la Taula de Turisme, Núria Parés, el conseller de Comerç i Turisme, Enric Naudi, i el cuiner mexicà Carlos Valledores durant la presentació de les jornades. Foto: ANA / N. M.
A partir d'aquest dimarts la parròquia de Sant Julià de Lòria acull unes jornades per donar a conèixer la cultura mexicana amb diverses activitats. Entre les més destacades es comptarà amb els cursos de cuina oferts pel mexicà Carlos Valledores, que presentarà els plats menys coneguts per "desmitificar que la gastronomia mexicana són només nachos i xili". A més, durant els propers cinc dies també es podrà gaudir d'una projecció cinematogràfica, un espectacle de mariachis, un sorteig, un taller de pinyates i l'exposició de Diego Rivera al Museu del Tabac.

La darrera proposta de la Taula de Turisme de Sant Julià de Lòria arriba aquest dimarts de la mà del col·lectiu mexicà de la parròquia, que vol mostrar la seva cultura als andorrans. Els prop de 50 mexicans que resideixen al Principat seran els amfitrions d'aquestes jornades, que segons el conseller de Turisme i Comerç, Enric Naudi, "esperem que siguin un èxit, igual que ho van ser les jornades nipones".

El cuiner Carlos Valledores serà l'encarregat de mostrar la part culinària de la seva cultura, i ho farà amb uns cursets d'snaks i aperitius, i de menú mexicà. Explica que la seva voluntat és "desmitificar que la nostra gastronomia és només xili i nachos", ja que assegura que tenen una varietat molt àmplia i que "ja sabem que aquí agrada la nostra cuina". A més, amb els cocktails mostrarà diverses varietats a partir del mescal i el tequila per "introduir aquestes begudes en l'aperitiu". Els cursets tindran un preu de 60 euros tots dos.

Durant aquestes jornades que s'allarguen fins el proper dissabte també es podrà gaudir de l'exposició de Diego Rivera al Museu del Tabac i de la projecció de cinema Frida Kahlo al Centre Cultural i de Congressos, al preu de dos euros. El 15 d'octubre se celebrarà un espectacle de mariachis i un sorteig d'un cap de setmana a Andorra i d'un sopar per a dues persones a la pizzeria Àngelo entre els participants a les diverses activitats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT