PUBLICITAT

El nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació augmenta en més de 100 persones al setembre

  • Departament d'Estadística destaca l'increment de demandants i la reducció del nombre d'ofertes de treball
  • Incrementen els beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària situant-se en els 96
10102011_ocupacio
Oficina del Servei d'Ocupació. Foto: ORIOL LLAURADÓ
El nombre de persones inscrites al Servei d'Ocupació al mes de setembre és de 846, el que suposa un augment de 108 usuaris respecte al mes anterior. Així ho ha fet públic aquest dilluns el Departament d'Estadística, que ha ressaltat el destacat increment de demandants i la reducció del nombre d'ofertes de treball coincidint amb el final de l'època estival. Pel que fa als beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària, també s'ha registrat un increment, en aquest cas de deu persones, situant-se en els 96 beneficiaris.
l mes de setembre s'ha tancat amb 846 inscrits al Servei d'Ocupació, dels quals 658 en recerca d’una feina. Estadística assenyala que el nombre de persones que busquen feina continua sent molt alt amb una tendència anyal del 23,1%. El mes de setembre, tot i una estabilització de la tendència mensual, continua situant-se en un nivell molt elevat. El nombre de demandants buscant una millora laboral també continua creixent, amb un 27,5% de tendència anyal. Per contra, el nombre d’ofertes s’ha reduït força, i malgrat un rebot estacional aquests últims mesos que recupera una mica la tendència anyal aquesta continua al negatiu amb el -33,9%.

Els sectors en els que hi ha més demandants de feina són els dels treballadors no qualificats (146), els serveis, restauració, protecció i venedors (135), i els empleats administratius (110).

La franja d'edat que registra un major nombre d'usuaris buscant feina és la que va dels 40 als 59 anys (279) seguida per la de 26 a 39 anys (198). Per sexes, les dades posen de relleu que els que demanen feina són majoritàriament homes ja que suposen gairebé el 62% del total, mentre que les dones representen el 38% restant. Pel que fa a la nacionalitat, és el grup dels espanyols el que registra un major nombre de persones inscrites en recerca de feina (209) seguit de prop pel dels andorrans (203) i a més distància pel dels portuguesos (136).

D'altra banda, el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària ha augmentat en deu persones al setembre, situant-se a les 96. La meitat de les persones que reben la prestació estan situades a la franja d'edat dels 40 als 59 anys, i són majoritàriament homes. Finalment, el grup que rep més prestacions és el dels espanyols, seguit a força distància dels portuguesos i els andorrans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT