PUBLICITAT

Convergents d'Ordino avança en la llista i ja té el programa tancat

  • Exmembres del PS i del PLA estudien presentar una tercera candidatura a Encamp
J. R. B. / EL PERIÒDIC
ORDINO / ENCAMP

Periodic
L'acte de presentació de Convergents d'Ordino, el 27 de juny Foto: TONY LARA

Convergents d'Ordino segueix la seva singladura en solitari amb destí al 4-D, després que no hagi estat possible un acord per formar una llista de consens amb ACO, un fet que ahir va lamentar l'excònsol Enric Dolsa, i un dels principals impulsors de Convergents, que va mostrar la seva decepció perquè no tothom comparteixi la idea que «són més importants els interessos de la parròquia que els càrrecs».

En el moment de tancar l'edició els membres de Convergents d'Ordino estaven celebrant una reunió per decidir la composició de la comissió electoral, que haurà de proposar els noms dels candidats que aspiraran a gestionar el Comú d'Ordino a partir del proper 4 de desembre. Tal com va explicar Dolsa, que amb tota probabilitat ocuparà el primer lloc de la candidatura, el fet de concórrer en solitari no suposa cap entrebanc, ja que fa temps que el partit està treballant en la confecció del programa per a la parròquia: «Som 42 persones dividides en set comissions que ja fa temps que hi estem treballant i el programa electoral ja està fet». Tampoc hi haurà demora pel que fa als noms, ja que l'objectiu és tenir tancada la llista el diumenge que ve.

Ordino, per tant, tindrà tres candidatures. A més de Convergents, PS i ACO es disputaran els vots dels electors. Els actuals cònsols, Ventura Espot i Consol Naudi aspiren a la reelecció en una llista que volen tancar avui i en la qual hi hauran segurs dos repetidors més: el conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel, i el conseller de Manteniment, Serveis i Circulació, Patrick Simon.

EXMILITANTS / D'altra banda, a nou dies per presentar les candidatures que optin a les eleccions comunals del 4 de desembre, a la parròquia d'Encamp, a banda de la llista del Partit Socialdemòcrata (PS) i la d'Units per al Progrés–Demòcrates per Andorra (UP-DA), s'està gestant una tercera llista formada per exmilitants del PS i del PLA i descontents d'aquestes dues formacions. Segons va informar ahir l'ANA, alguns dels impulsors d'aquesta iniciativa serien Alain Bernat (PLA), Jordi Torres Falcó (ex PS), Joan Guàrdia (independent), Daniel Torres (ex PLA) i l'actual conseller de Comú Joan Carles Romera (PS).

Alguns d'aquests impulsors van confirmat a l'ANA que hi ha hagut diverses converses per mirar de fer una tercera llista, tot i que encara no hi ha res tancat. D'una banda, el sector descontent amb el PS considera que la llista que els socialdemòcrates preparen és molt fluixa. De l'altra, els provinents de la banda més liberal tampoc els convenç el tàndem Jordi Mas-Jordi Torres Arauz que podria encapçalar la candidatura UP-DA.

Una de les possibilitats que s'estudia és que aquesta tercera llista estigui encapçalada per Jordi Torres Falcó i Alain Bernat. Fonts properes a Torres Falcó van indicar ahir que no hi ha res tancat però que ell estaria disposat a ser candidat sempre i quan es pogués tancar una llista tècnicament bona.

Ahir mateix hi havia programada una reunió on es preveia avançar en la configuració d'aquesta candidatura.

Si es confirma la iniciativa, Encamp serà, juntament amb Ordino i Andorra la Vella, la tercera parròquia on els votants podran elegir entre tres opcions diferents.

A la capital, les negociacions entre Coalició d'Independents i Demòcrates per Andorra d'Andorra la Vella estan trencades. La reunió mantinguda dijous a la nit pel comitè local de la capital de DA va confirmar Carles Torralba i Conxita Marsol com a candidats, i es va acordar que si es volia pactar amb Cd'I se'ls oferirien a partir del número tres de la llista tots els senars.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT