PUBLICITAT

Nou recurs a la CTU pel conveni signat per a La Querola d'Ordino

  • Casa Nicolau creu que la modificació del vial afectarà un terreny de la seva propietat
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Simó Duró i Naudi signen el conveni urbanístic de La Querola, la setmana passada. Foto: N. M. / ANA

Mentre el Comú d'Ordino reforma la normativa d'urbanisme i firma el conveni per facilitar la promoció de luxe de La Querola, també ho fan les objeccions que planteja el propietari del terreny –també anomenat La Querola– contigu a la futura urbanització d'alt standing, Antoni Riba, de Casa Nicolau.

Al recurs d'alçada lliurat a la Comissió Tècnica d'Urbanisme (CTU) contra el decret del 28 de juliol d'aprovació definitiva de les modificacions del Pla d'Ordenació i Urbanisme de la parròquia d'Ordino –que va ser publicat al BOPA el 3 d'agost–, i a les al·legacions al conveni entre el Comú, el Quart, Simó Duró (Casa Ramonguem) i la promotora andorrana Casa Projectes SL –que sufraga la inversió–, Riba té previst presentar un altre recurs a la CTU contra el conveni urbanístic –ja publicat al BOPA– que va ser rubricat el passat dia 3 i que, segons el Comú ordinenc, permetrà desencallar la construcció d'aquesta promoció residencial. Riba, que va explicar que no té «res en contra del projecte» que qualifica de «beneficiós per a la parròquia», sí que en canvi es va mostrar molest per «la forma d'actuar de la corporació local».

MENYS ACCÉS / La principal objecció consisteix, segons comenta Riba, en què no se l'ha tingut en compte a l'hora de redactar el conveni i en què queda reduït el dret d'accés a la seva propietat. Encara que no li afecta la construcció del complex sí que és part implicada per la modificació del vial i al·lega que se sent afectat perquè se li «retallen els drets urbanístics adquirits de la finca en relació a com estaven contemplats en el Pla d'Urbanisme d'Ordino, actualment vigent».

En aquest sentit, lamenta que el vial es modifiqui «només tenint en compte la promoció de Casa Projectes SL», i justifica la seva acció legal perquè «s'han vulnerat els drets d'accés a la unitat d'actuació». El recurs al Govern contra la signatura del conveni seguirà la seva tramitació, i no dubta en què si és necessari haurà de seguir el seu curs per la via judicial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT