PUBLICITAT

Podi insuficient de Bringué

  • L'andorrà obté un segon lloc en preparats a l'X-Trem Challenge però no supera Betriu al Nacional
el periòdic
canòlich

Periodic
Un participant de la prova amb un Jeep, supera un tram de dificultat a la prova. A la galeria un vehicle mig volcat en una zona de rocs. Foto: TONY LARA / FOTOESPORT

Josep Bringué va deixar el pavelló tricolor ben alt en la categoria preparats, en l'X-Trem Challenge que s'ha disputat aquest cap de setmana a Sant Julià de Lòria. Aquest certamen internacional era també la darrera prova del circuit Nacional de 4x4 i malgrat obtenir un fantàstic segon lloc en el primer any que competeix amb tot terrenys el resultat no és suficient per fer-se amb la primera posició del campionat andorrà. Necessitava acabar primer –perquè els participants poden descartar una prova– i per tant és Jordi Betriu, absent aquest cap de setmana, el campió de la categoria.

Quant a l'X-Trem Challenge el francès Pascal Leboucher va ser el gran triomfador en la categoria de cotxes estàndard amb 114.716 punts, més de 13.000 de marge respecte de l'andorrà. Una victòria, doncs, aplastant acompanyada del tercer lloc de l'espanyol Carles Barangé, també molt lluny de Bringué (gairebé 20.000 punts més).

UNA QUINZENA DE BOLCATS / En la màxima categoria el francés Thomas Rivollet va ser el millor en el còmput global en una cursa que va destacar per la ferotge lluita per aconseguir una plaça de podi. La competència era tal que fins a una quinzena de vehicles van acabar bolcant. No per la perillositat de les zones, sinó pels riscos que prenien els pilots: «Això ha estat producte de la lluita per sumar punts. Forma part d'aquest esport i ningú no s'ha fet mal», va argumentar el director de la carrera, Ramon Pujol.

El triomf de Rivollet es va basar en una jornada de dissabte impecable per a ell, en la qual va situar-se líder amb una renda prou ampla com per mantenir-se a dalt diumenge també, tot i que van haver-hi pilots que el segon dia van ser millors que ell, com és el cas de l'andorrà. Tercer, a poc més de mil punts de Bringué va finalitzar l'espanyol Andoni Torrontegi mentre que l'andorrà Marc Ambor, que l'any passat va aconseguir una plaça de podi, es va haver de conformar amb una discreta 14a posició, amb 180.739 punts. Aquest resultat demostra també el pas endavant que ha donat l'X-Trem Challenge quant a la qualitat dels pilots participants. Molts més països presents, més participació –fins a 32 equips– i més voluntaris ajudant a l'ens organitzador, l'Automòbil Club d'Andorra.

El director de la carrera va mostrar-se més que satisfet per com ha anat tot durant les 48 hores que ha durat el Challenge, en el qual l'afluència de públic,que també venia de França i Espanya, no s'ha pogut quantificar amb una xifra exacta però que va dotar les quatre zones «d'un magnífic ambient». «El temps ha aguantat i el públic va col·laborar de manera activa juntament amb l'emoció que van donar els pilots. La igualtat entre ells fa que la segona edició hagi estat a l'alçada de les millors previsions», va lloar Pujol.

Un dels detalls que demostra la gran professionalitat i l'esperit de competitivitat dels pilots va ser el guanyador de la màxima categoria, Rivollet, que diumenge va entregar el full de puntuació dos minuts abans que finalitzés l'hora límit. «Tots s'han buidat i apuraven fins el final per defensar o millorar les seves posicions en la classificació», va dir el director de la cursa.

Vist que la segona edició ha estat tot un èxit, millorant tot el que s'havia fet l'any passat, tot apunta a que al 2012 Sant Julià tornarà a tenir l'espectacle dels 4x4. Qui sap si formant part d'un circuit europeu –que ja s'està mirant de fer però que va per anys– o si més no, com aquests dos anys. Així ja funciona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT