El VPC cau en el debut a casa davant el Gaudinois (16-32)

• L'equip de Broad, lluny del nivell de joc que el va fer campió d'Honor el curs passat

Un jugador del VPC intenta avançar amb l'oval a les mans Foto: TONY LARA

El VPC continua al fons de la taula en perdre també el segon partit de lliga, el del debut al camp del Consell en la lliga 2011-2012, davant el Gaudinois (16-32). L'equip de Michael Broad, que tampoc no podrà tornar a Tercera Federal la pròxima campanya per la manca d'un equip júnior, està lluny del nivell de joc que el va fer campió de la Divisió d'Honor i ahir ni tan sols va poder obtenir el punt de bonus defensiu, per la qual cosa segueix penúltim amb un punt –igual que el Cazeres– i per davant del Tarascó, que encara no ha estrenat el caseller de punts.

El rival, un equip descendit que està cridat a lluitar per la primera posició, no va donar opcions a un VPC negat en el joc durant els primers 40 minuts. Davant tenia un quinze molt complert, amb les idees clares, una línia de darrere potentíssima i un deu exquisit amb els peus. Els de Broad tan sols van poder aconseguir dues penalitats fins el descans per anar a remolc en el marcador durant la resta del matx.

La segona part va canviar el protagonisme, el VPC va avançar les línies i va ser el propietari de l'oval, però la defensa del Gaudinois no es va descomposar en cap moment i va saber mantenir les distàncies en el marcador que el van permetre també sumar el bonus per assaijos.

El president del VPC, Thomas Ginesta, va admetre la superioritat del rival en línies generals i va lloar la fenia del conjunt andorrà en la segona part: «Hem fet un gran treball per intentar remuntar en la segona part, amb una actitud ambiciosa però davant teníem un Gaudinois que segurament tornarà a la Tercera Federal perquè té un equipàs».