Gran esforç sense recompensa contra un rival de gran qualitat

• L'equip tricolor remunta un 0-2 abans del descans i acaba vivint la mateixa situació en contra en la segona part
I. MOURE

Nacho condueix la pilota agafat per Solano, ahir en el partit entre l'Hotels Plaza i el Fuconsa Jaen al Joan Alay Foto: TONY LARA

L’Hotels Plaza Andorra va perdre per 3-4 contra un dels equips que més plantilla té de la Divisió de Plata, el Fuconsa Jaén, però va caure amb el cap ben alt. Segona derrota consecutiva de l’equip de Xavier de la Rosa però el joc convida a l’optimisme. Jugant així pocs punts s’escaparan al poliesportiu d’Andorra.
L’Hotels Plaza va marcar un ritme de joc frenètic, d’altíssimes revolucions, amb una gran disciplina tàctica basada en marcatges individuals pressionant a tota la pista i necessària per aturar el joc de toc d’un equip que arribava a la cita sense conèixer la derrota –un triomf i dos empats. L’equip andorrà no gaudia d’ocasions, però tampoc no les concedia amb comoditat.  Era, en definitiva, un duel d’esforç físic, exactament el que De la Rosa pretenia.
Va ser en una individualitat en el minut 8 quan va arribar la primera ocasió visitant que va acabar en penal:  Kike Barroso va deixar clavat a Jona, va xutar i Ricciotti es va tirar per rebutjar el xut i la pilota li va impactar en el braç, que tenia separat del cos. Solano va enganyar Paulinho en la pena màxima per fer el 0-1.
L’Hotels Plaza, que tampoc no havia tingut cap ocasió, va tenir l’empat en la següent jugada, però Soty va enviar un míssil al travesser. Passaven els minuts, continuava la batalla estratègica dels tricolors quan Minu va realitzar una gran assistència sortint de la pressió i José López, escorat a la dreta, va fer lluir Paulinho. Poc després, al 12, Ureña no va trobar recolzaments des del doble penal, va optar per xutar ras, amb potència i al pal dret de Paulinho i el meta tricolor se la va empassar.
El panorama pintava fatal amb el 02, però l’Hotels Plaza va treure la casta i en només un minut va remuntar. Al 13 Soty va tirar una paret mil·limètrica amb Nacho i emprenyat per dos defenses va superar Toño. Només treure del camp, recuperació de pilota, gran jugada col·lectiva amb una última passada de Jona entre dos defenses i el porter i Carlinhos, a porta buida esperant al segon pal, va empatar.
I el que podia haver estat el 2-3 va acabar sent el 3-2. Al minut 18 José López va xutar al pal i al contraatac Soty va rebre la passada de la mort i des del doble penal va batre Toño. Quinze segons abans del decans Nacho va estar ben a prop de fer el quart gol en aprofitar una cantada de Toño en l’intent de refús, però sense angle va xutar al lateral de la xarxa.
Faltava per veure si algun dels dos equips pagava l’esforç físic dels primers vint minuts, però no va ser així. De fet el Jaén no es cansava tant, no malvaratava l’enorme treball físic que per contra sí feia el conjunt andorrà. I les ocasions van continuar veient-se a comptagotes. La primera, un xut de Carlinhos caient que Toño es va treure de sobre amb dificultats al minut 24. La segona, al 28 de Jona que a punt va estar de costar l’empat a tres. L’internacional andorrà va xutar des del punt de penal, no hi havia ningú de tanca i el rebot cap enrera el va recollir Minu amb tota la pista lliure per encarar Paulinho, però va xutar fora intentant una cullera.
El Jaén no trobava espais per fer mal i com a solució va decidir xutar pràcticament des de tot arreu per tal de repetir un gol com el d’Ureña i en el minut 31 Sergio Garcia va provar un xut de lluny, alt i centrat, que Paulinho ni va veure davant d’un número de jugadors.
Els visitants van provar més vegades els xuts llunyans, però el meta del conjunt andorrà ja no es va deixar sorprendre més fins el 3-4 al minut 36, que va arribar en una jugada calcada a la de Jona al 28: rebuig en l’àrea del Jaén sense cap tricolor en la posició de tanca i Solano acompanyat per Sergio Garcia va encarar Paulinho, va cedir al seu company i aquest va marcar a plaer.
Fins el final l’Hotels Plaza va jugar amb porter jugador en busca d’un empat que hauria estat més just pels mèrits dels dos equips, però movia la pilota amb massa lentitud i només va tenir una oportunitat amb cara i ulls: Cabinho va desviar un xut de Carlinhos amb Toño batut. La pilota es va negar a entrar. H