PUBLICITAT

Multitud de fidels assisteixen a la beatificació d'Anna Maria Janer

  • Vives i Amato subratllen la vida de sacrificis i caritat que va dur la ja beata
  • Fins a 200 familiars i representants de les comunitats de germanes de la Sagrada Família de diferents països participen a la cerimònia
08102011_beata
Un moment de la cerimònia de beatificació d'Anna Maria Janer, aquest dissabte a la Seu d'Urgell. Foto: TONY LARA
La cerimònia de beatificació d'Anna Maria Janer ha tingut lloc aquest dissabte a la Seu d'Urgell amb l'assistència de més de 4.500 persones. L'esdeveniment ha estat "molt emotiu" per als peregrins, i tant l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, com el cardenal prefecte de la congregació, Angelo Amato, en nom del Pare Benet XVI, han fet referència a les virtuts i la vida de sacrificis i caritat que va dur la ja beata. El cardenal Angelo Amato també ha reconegut la humilitat de Janer, "que de la seva boca mai va sortir una queixa". Entre els assistents s'ha comptat amb prop de 200 familiars d'Anna Maria Janer provinents de diverses ciutats espanyoles.

La Mare Anna Maria Janer ja és beata, després que aquest dissabte al matí, més de 4.500 persones hagin assistit a la cerimònia a càrrec del prefecte per a les causes dels sants, el cardenal Angelo Amato. La jornada ha començat amb la processó de voluntaris, religiosos de la congregació de diversos països, diaques, sacerdots i autoritats eclesiàstiques des de la Catedral de Santa Maria fins a l'envelat de 4.000 metres quadrats on ha tingut lloc la beatificació.

Les primeres paraules cap als peregrins les ha pronunciat el cardenal Angelo Amato per donar la benvinguda als assistents en representació del Pare Benet XVI, i tot seguit la postuladora general de la causa, Pilar Adín, i l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, li han demanat la beatificació de la Mare Anna Maria Janer. L'arquebisbe ha destacat, durant la seva lectura, la dedicació de la germana cap als altres durant la seva vida, recordant que va passar temps difícils durant les guerres ajudant els malalts, gent gran, vídues i orfes. A més, ha indicat que ella va ser humil durant tota la seva existència i va mantenir la fe i l'amor a Déu en tot moment.

El cardenal Angelo Amato ha llegit la carta apostòlica reconeixent també la seva humilitat i caritat, i destacant que hagués ensenyat les seves germanes a ser "piadoses, bondadoses, pacífiques, dòcils i treballadores amb els malalts, i a no buscar l'aprovació i estima dels altres". Una altra qualitat que ha volgut subratllar Amato és el fet que "va ser relegada a l'anonimat i el silenci, i dels seus llavis no va sortir cap queixa ni retret".

Els aplaudiments han inundat l'envelat quan el cardenal ha acabat de llegir la carta apostòlica, i aclamant la beata s'ha descobert el presbiteri amb el seu retrat. Tots els assistents s'han mostrat força emocionats amb la cerimònia, i és que hi han assistit des de gairebé 200 familiars fins a germanes dels col·legis Janer d'arreu. Antonio Domingo és un dels descendents de la família, ja que el seu rebesavi era nebot d'Anna Maria Janer, i explica que entre els parents que han volgut estar presents, molts no es coneixen, i provenen de diverses ciutats com València, Saragossa, Madrid i Tarragona. El que els ha unit ha estat la cerimònia, i Domingo expressa que "als que creiem bastant ens suposa una emoció majúscula, un orgull i una grandíssima satisfacció".

Anna Maria Janer va fundar l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell, el 1859, i actualment aquest està present a Espanya, Andorra, Itàlia, Argentina, Paraguai, Uruguai, Xile, Colòmbia, Mèxic, Perú i Guinea Equatorial. Des de tots aquests països s'han acostat peregrins, com Mari Carmen Hernández, d'Utrera (Sevilla), que assegura que "ella sempre ha estat el nostre model, i ens fa molt felices que l'Església reconegui la seva tasca perquè segueixi sent la nostra llum".

Des d'Andorra també s'han desplaçat diversos religiosos, i autoritats com la subsíndica general, Mònica Bonell, el secretari de la Sindicatura, Carles Ensenyat, i la ministra d'Educació, Joventut i Esports, Roser Suñé.

La celebració, però, no s'ha donat per tancada amb l'acabament de la missa, sinó que al llarg del dia s'han celebrat balls de sardanes i un musical que ha donat vida a la capital urgellenca amb milers de visitants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT