PUBLICITAT

El síndic participa a la Conferència de presidents de parlament dels petits estats

  • S'han tractat temes com compartir la informació i els reptes que porta  l'increment de la càrrega de treball legislatiu
08102011_malta2
Imatge de la reunió entre els presidents dels parlaments dels petits estats d'Europa celebrada a Malta. Foto: CONSELL GENERAL
El síndic general, Vicenç Mateu, ha participat del 5 al 7 d'octubre a la sisena Conferència de presidents de parlament dels petits estats d'Europa celebrada a Malta. El certamen ha reunit els presidents del país amfitrió i d'Islàndia, Lienchtenstein, Luxemburg, Mònaco, Montenegro i San Marino, i s'han tractat temes com la diplomàcia parlamentària, les bases de dades per compartir la informació i els reptes que porta  l'increment de la càrrega de treball legislativa i de debat. Al final de la reunió s'ha signat una declaració conjunta sobre les conclusions principals dels debats.

Al llarg de la conferència s'ha debatut al voltant de la diplomàcia parlamentària com a activitat significativa atesa la interdependència global i perquè aconsegueix facilitar el contacte entre els parlamentaris i permet construir nous ponts de relació i actua com a catalitzador envers la pau i l'estabilitat, actualment molt importants en la regió mediterrània amb motiu de la primavera àrab.

També s'ha parlat sobre l'ús de les noves tecnologies, que facilita l'acompliment d'aquesta activitat, tenint sempre en compte la seguretat informàtica. Finalment, s'ha debatut sobre la càrrega de feina que reben els petis estats a causa dels efectes de la globalització i l'increment dels organismes multilaterals i els ordres del dia internacionals.

Les conferències de persidents de parlament dels petits estats se celebren anualment des del 2006 amb la intenció de facilitar la relació, el contacte, l'intercanvi d'experiències per millorar l'acompliment de les funcions parlamentàries.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT