PUBLICITAT

Demòcrates i Cd'i trenquen relacions i aniran per separat

  • Marsol exposa que el pacte passava perquè Ferrer acceptes ser número tres
EL PERIÒDIC / J. R. B.
ANDORRA LA VELLA / SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Ferrer i Jordi Minguillón presenten la candidatura, la setmana passada Foto: ÀLEX LARA

les negociacions entre Coalició d'Independents (Cd'i) i Demòcrates per Andorra (DA) de la capital semblen haver arribat a un camí sense sortida. La reunió mantinguda dijous a la nit pel comitè local de la capital de DA va confirmar a Carles Torralba i Conxita Marsol com a candidats. Paral·lelament, es va acordar que si es volia pactar amb Cd'i se'ls oferirien a partir del número tres de la llista tots els senars. Segons va assegurar Rosa Ferrer, però, a ella no li ha arribat ni tan sols aquesta oferta, sinó que directament se li ha dit que «no hi ha opcions de pacte». Per aquest motiu, ambdós partits treballen des d'aquest moment en llistes separades.

Així, i malgrat els contactes mantinguts les darreres setmanes per intentar arribar a alguna mena d'acord entre DA i Cd'i, el pacte no ha estat possible. Ara la llista de DA queda establerta definitivament amb les cares visibles de Carles Torralba, que serà el candidat a cònsol major, i Conxita Marsol, a cònsol menor.

Segons va informar la pròpia candidata a cònsol menor a l'ANA, no hi havia cap possibilitat de negociar amb la llista que encapçala l'ara cònsol, Rosa Ferrer, els primers dos llocs de la llista. En tot cas, va explicar, es podria oferir a la Coalició d'Independents el tercer lloc. La proposta seria cedir tots els llocs senars excepte el primer, però en qualsevol cas, aquest pacte no s'ha arribat a proposar a Rosa Ferrer.

La candidata a cònsol per Cd'i, Rosa Ferrer, va assegurar que ahir al matí se li va comunicar que DA va decidir no pactar amb el seu grup, i que, per tant, des d'ara treballen per tancar la llista sense cap acord. L'actual cònsol va opinar que no poden seguir esperant a tancar la candidatura durant més temps i que si les darreres informacions són que no es podrà negociar, tancaran la llista amb els seus candidats.

SANT JULIÀ / Pel que fa a Sant Julià de Lòria, segueixen les converses per segellar un pacte entre UL i DA, però un dels obstacles és un cert malestar per part de les conselleres generals d'UL, Roser Bastida i Montse Gil, amb el Grup Demòcrata. Tothom, però, dóna per fet que al final hi haurà acord per compartir candidatura, el primer lloc per a UL (qui més agrada és l'exconseller Joan Albert Farré) i el segon per a DA. La posibilitat que Bastida deixi el Consell per liderar la llista ha estat descartada.

I més interrogants es plantegen a S21. Una part dels militants està pràcticament integrada a DA, i una altra és partidària d'un apropament als socialdemòcrates, fins al punt que també s'inclou la possibilitat d'una disputa entre PS+S21 i UL+DA.

L'únic palpable és que UL continua treballant en la confecció del programa electoral amb reunions sectorials per tractar cadascun dels temes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT