PUBLICITAT

Posposat l'inici del curs de la facultat privada d'odontologia

  • En el web s'especifica que les classes començaven el 26 de setembre però té pendent alguns tràmits
ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Reproduccions virtuals de com seran les instal·lacions de la Universitat de les Valls que es troben al web Foto: EL PERIÒDIC

Segons la pàgina web de la Universitat de les Valls, el curs va començar el passat 26 de setembre. Però el cert és que el centre està pendent de presentar encara alguns documents i acabar els tràmits burocràtics i el Govern no té constància que la facultat d'odontologia hagi obert les portes. Tampoc en sap res el Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs. I si es truca al telèfon del centre, aquest no dóna senyal. Qualsevol diria que aquesta és una universitat fantasma, o si més no, existent només en el món virtual –a Internet es troben tot de detalls sobre el pla d'estudis, les instal·lacions i el curs–, però a la vida real no hi ha senyals que evidenciïn el seu funcionament.

La creació de la Universitat de les Valls, de caràcter privat i que només ofereix els estudis d'odontologia, va ser autoritzada el 30 d'octubre del 2008, per llei aprovada pel Consell General. En un primer moment es va dir que les classes tindrien el seu inici el setembre del 2010, però es van veure obligats a posposar-ho fins al curs següent. I en aquesta ocasió, la posada en marxa de la facultat privada d'odontologia patirà un nou retard.

Les inscripcions s'havien d'obrir a l'abril i el centre ofereix un total de 28 places, ampliables a un màxim de 30. Malgrat això, en l'apartat referent a la matrícula, no hi consta cap període d'inscripcions. Sí que s'explica que es requerirà als alumnes, a més de, o bé tenir el títol de Batxillerat andorrà o equivalent –amb prova d'accés a la universitat aprovada–, o bé superar la prova d'accés a la universitat per a persones majors de 25 anys, presentar una carta de motivació manuscrita i una entrevista davant un representant del professorat de la Facultat, el rector, un psicòleg i un membre representatiu del teixit econòmic del país.

LA UNIVERSITAT VIRTUAL / Segons detalla la normativa del centre, que es pot trobar al mateix web, «les classes són presencials». En la mateixa línia, on es parla de la institució la informació resa que «la Fundació Maria Teresa Ricart, titular de la Universitat de les Valls, busca desenvolupar un ambient d'escola i estimular la formació de l'estudiant com a persona».

A la pàgina web de la Universitat de les Valls es donen tot tipus de detalls. Fins i tot s'estableix el calendari acadèmic. El primer període lectiu s'iniciava el 26 de setembre del 2011 i s'allarga fins el 20 de gener de l'any que ve, i el segon semestre s'iniciaria, segons el calendari publicat al web, el 13 d'abril i s'acabaria el primer de juny. I fins i tot es detallen les dates dels exàmens. Del 23 de gener al 10 de febrer tindrien lloc les avaluacions del primer semestre, i del 4 al 22 de juny les del segon període.

Però malgrat les dates, el telèfon de la universitat ahir continuava sense donar línia, i el seu rector sense respondre.

INSTAL·LACIONS TAMBÉ VIRTUALS / El centre educatiu s'ha de trobar a l'avinguda Meritxell, però per a l'actual curs –que no pot haver començat en no haver complert tots els tràmits burocràtics– s'havia arribat a un acord per llogar una de les sales del Centre de Congressos d'Andorra la Vella durant tot l'any acadèmic. I ja són dos anys consecutius que malgrat l'acord, la facultat d'odontologia no comença les classes.

Però de tota manera, al web es detalla –i s'hi troben imatges– de com seran les futures instal·lacions de la facultat d'odontologia. A la primera planta s'hi trobarà la recepció, la sala de professors, l'administració, la sala d'exposició, una aula amb capacitat per a trenta alumnes, la cafeteria restaurant i la botiga per a la venda de material. A la segona hi haurà tres aules amb capacitat per a trenta alumnes cadascuna, amb els seus vestidors, i la sala de compressors, amb accés a una gran terrassa. El centre tindrà també diversos soterranis. A la planta -1 hi haurà una altra aula també amb capacitat per a trenta estudiants. A la planta -2 s'hi trobarà la sala de simuladors virtuals; a la planta -3, la sala de treballs pràctics; a la planta -4, el laboratori de pròtesis; a la planta -5, l'aula i biblioteca per a la formació continuada; i a la planta -6, la maquinària de l'edifici (calefacció, comptadors...).

Però, «el condicionament d'aquestes instal·lacions no es farà tot el primer any, sinó que estarà repartit en els dos o tres primers anys, a mesura que la primera promoció vagi requerint els diferents espais», ja adverteixen els responsables al ciberespai.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT