PUBLICITAT

El pacte entre Ferrer i DA a Andorra la Vella es complica

  • Convergents d'Ordino decidirà diumenge la llista per a la cita electoral
J. R. B.
ESCALDES-ENGORDANY

Es treballa per separat. Fins a tres llistes (difícilment el PLA hi serà present) poden concórrer a les eleccions comunals. Rosa Ferrer i Jordi Minguillón, amb la nova Coalició d'Independents per Andorra la Vella), tenen el programa molt avançat, com també la llista. També DA està fent la seva feina, amb un tàndem format per Carles Torralba i Conxita Marsol, tot i que l'exministra pot quedar fora del segon lloc a causa de les discrepàncies que arrossega amb el nucli dur del PLA, que ja han deixat clar que Marsol no els representa. Amb l'escenari actual, el pacte queda lluny, però caldrà veurà la força dels partidaris de l'acord dins de DA i de la pressió que també exerceixen els ministres Jordi Cinca i Marc Vila.

Per la seva banda, Convergents d'Ordino, que lidera Enric Dolsa, s'ha marcat la nit de diumenge com a data màxima per rebre un gest d'apropament per part d'ACO. Els cònsols Ventura Espot i Consol Naudi lideraran la llista per Acció Comunal, i l'oferta a Convergents dels llocs novè i desè no satisfà, ni de lluny, les aspiracions del grup de Dolsa, que ahir va insistir en què el seu objectiu ha estat fer una llista per a la qual van proposar diversos noms que puguin generar consens i estar situats en llocs elegibles. «Si no és així, diumenge decidirem fer la nostra llista, perquè som un grup que no enganya a ningú, no som un grup d'amics, sinó un partit consolidat».

Dins d'aquesta voluntat de consens, Dolsa va explicar que estava disposat a «anar cap a casa i deixar pas a noms de consens, perquè en la darrera reunió hi vem assistir 42 persones amb ganes de treballar». En relació a les declaracions que va fer en el programa Vox Populi, que Espot va qualificar com un atac a la seva gestió, Dolsa va indicar que les seves manifestacions van ser «moderades i gens agressives».

Precisament Espot va reconèixer ahir, després del consell de comú d'Ordino, que «dilluns fem reunió en la qual la cònsol i jo ens vam comprometre a tenir la candidatura tancada, signada i ben segellada». Per la seva part, Naudi va confirmar que seran «quatre repetidors». Entre aquests, a més d'Espot i Naudi, s'hi trobaran el conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel, i el conseller de Manteniment, Serveis i Circulació, Patrick Simon. Quant a la formació de la candidatura, Espot va destacar la voluntat d'incorporar perfils més tècnics que polítics, ja que considera que «el tema comunal és més sentimental». Així, segons va saber l'ANA, en els propers dies s'espera la confirmació d'un parell de persones per tenir tots els noms.

El cònsol major també va parlar sobre les negociacions amb l'excònsol i impulsor de Convergents d'Ordino, Enric Dolsa. Espot va admetre que «s'havien de veure per parlar del tema», però que «quan hi ha una negociació els dos bàndols tenen una bandera blanca, però el que no és normal és que quan surts amb la bandera t'ametrallin», va dir. El cònsol va donar per tancades les negociacions.

Un altre punt d'atenció és la Massana, on ahir sonava amb força el tàndem format per Robert Albós i David Baró. El primer, que va ser cònsol durant el mandat d'Antoni Garrallà, és considerat afí als garrallistes, una etiqueta que no acaba d'agradar als liberals massanencs, que consideren que són els que aporten els vots. Baró aglutina força consens i té també el suport de l'actual cònsol, Josep Maria Camp.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT