PUBLICITAT

Alemanya prioritza «el benestar de la menor» en el cas Bruni

  • Saboya assegura que prendran accions per la fugida de Tinnemann les properes setmanes
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Silberberg saluda als assistents a la recepció en motiu de la Diada de la Unitat Alemanya, ahir a l'Art Hotel Foto: TONY LARA

L'Ambaixador d'Alemanya a Espanya i Andorra, Reinhard Silberberg, es troba aquests dies al país en motiu de la celebració del Dia de la Unitat Alemanya del 3 d'octubre. Silberberg es va reunir a mitjans de setmana amb el ministre d'Aferts Exteriors, Gilbert Saboya, per tractar assumptes que impliquen els dos països. Entre ells el que més ressò mediàtic ha tingut els darrers mesos, l'anomenat cas Bruni. El diplomàtic alemany va assegurar ahir que per sobre de tot «el que s'ha de prioritzar és el benestar de la nena».

És a dir, que si finalment el millor per a la menor és que es quedi a Alemanya amb el seu pare, es treballarà en aquesta direcció, i a l'inrevés en cas que es determini que el millor benestar per a la nena és que retorni a Andorra amb la seva mare, Rosamaria Bruni.

Silberberg va reconèixer que l'afer «és complicat per a les autoritats alemanyes», ja que s'està jutjant a un nacional que va fugir d'Andorra amb la seva filla aprofitant un permís del centre de menors de la Gavernera. Peter Tinnemann és ara al país germànic amb la seva filla, mentre que Bruni s'ha reincorporat a l'Hospital Meritxell després que el Tribunal Superior la deixes en llibertat el passat juliol. La metgessa ha reclamat al Govern andorrà que actuï per retornar la menor al Principat.

Les autoritats alemanyes coneixen on és Tinnemann i fins i tot han pogut avaluar la situació de la menor un cop va arribar a Berlín. Malgrat tot els fets, el diplomàtic es va mostrar convençut en què finalment les dues parts arribaran a una solució.

Actuació «les properes setmanes» / Precisament aquesta solució pot agafar un nou rumb els propers dies. Saboya va informar que el Govern «prendrà iniciatives les properes setmanes». Una part d'aquestes actuacions aniran per la via diplomàtica tal i com s'ha realitzat fins ara, va informar Saboya. El ministre no va voler avançar si paral·lelament també s'optarà per la via judicial. Tot i això Silberberg va recordar que una part del cas ja està «en mans de les autoritats judicials».

El diplomàtic alemany va negar les acusacions de Bruni respecte a la tasca alemanya per quedar-se els infants de pares alemanys com a intent de repoblar la població, una tasca liderada per la institució del Jugendamt. «És la primera vegada que sento una acusació així», va assegurar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT