PUBLICITAT

Ferrer reclama una legislació estatal de polítiques socials

  • Malgrat tot, la cònsol defensa que la tasca de gestió l'ha de fer l'administració local
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els cònsols escolten el discurs de clausura de Rocafull, ahir Foto: TONY LARA

El Xè Comitè Sectorial de Polítiques Socials de l'UCCI (Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes) va clausurar-se ahir amb un consens clar pel que fa al camí a seguir per potenciar el benestar de la ciutadania. Tal i com va reclamar la cònsol d'Andorra la Vella durant el discurs que donava punt i final al Comitè celebrat a la capital, és necessària «una legislació per part de l'Estat» sobre polítiques socials. Aquesta permetria «garantir les igualtats» entre la ciutadania, va assegurar la cònsol.

La necessitat de crear un marc jurídic relacionat amb les polítiques socials és una de les principals conclusions a les que han arribat els representants de l'UCCI. «No parlem només de programes, les polítiques socials han de tenir raó d'estat i han d'estar clarament separades de les polítiques de beneficència», va exposar el director de la Secretaria General de l'UCCI, Fernando Rocafull.

Pel que fa a les altres conclusions, reclamen «evitar duplicitats» legislatives a partir del diàleg i del consens entre les administracions centrals i locals, va plantejar Rocafull. Aquest treball ha d'anar encarat a evitar que es trepitgin les competències.

En aquest sentit Ferrer va exposar que no s'ha d'oblidar «el principi de subsidiarietat», ja que malgrat que la legislació ha d'arribar des del Govern és l'administració local «la que millor coneix» la situació del ciutadà.

La propera edició del comitè de l'UCCI se celebrarà per primera a vegada a un país de centreamèrica: Guatemala.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT