PUBLICITAT

Les matriculacions de vehicles cauen novament un 1,1%

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La Fira de AIVA, el juny passat Foto: TONY LARA

El nombre de vehicles matriculats durant el mes de setembre va ser d'un total de 216, una xifra que representa un retrocés d'un 1,1% de la tendència mensual i també de la tendència interanual, que se situa en un -14,7%. Així ho va fer públic el Departament d'Estadística.

Dels 216 vehicles matriculats, 160 (un 74% del total) han estat turismes; 37 motocicletes i ciclomotors (17%); 9 camions i camionetes (4%) i 10 altres (5%). Estadística posa en relleu que la tendència mensual el total de matriculacions presenta un retrocés del '1,1%, a causa de la davallada de tots els segments de vehicles matriculats, llevat de camions i camionetes, que registra un augment de l'1,5%.

Pel que fa a la tendència interanual, les matriculacions totals continuen presentant una davallada més significativa, xifrada en un -14,7% relacionada amb els retrocessos que presenten les matriculacions de tots els segments i, en particular, els turismes (-18,2%).

Les dades mostren que la tendència de matriculacions totals registra un descens sostingut des de mitjans de l'any 2010, evolucionant durant el 2011 en els llindars més baixos de la sèrie presentada. La tendència en matriculacions de turismes es va recuperar durant el 2009 i es va estabilitzar al 2010. Però el 2011 presenta una evolució descendent, bastant acusada des de l'inici de l'any, i ha arribat als llindars mínims dels últims dos anys.

Pel que fa a les motocicletes i ciclomotors, la tendència de matriculacions presenta l'evolució més estable dels diferents grups, i continua estable aquests últims mesos. Finalment, la tendència en matriculació de vehicles pesats es troba en els mínims de la sèrie presentada, i sembla que s'estigui estabilitzant en uns valors baixos amb una marginal tendència a l'alça, segons Estadística.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT