PUBLICITAT

El Govern treballarà amb el Pas per la millora laboral i turística

  • L'Executiu es compromet a impulsar mesures per fer front a la manca de mà d'obra
EL PERIÒDIC
EL PAS DE LA CASA

Periodic
La representació del Govern que es va reunir ahir amb una nombrosa representació d'Iniciativa Publicitària Foto: ANA / M. T.

El cap Govern, Toni Martí, juntament amb els ministres de Turisme, Interior i Economia i Territori es van reunir ahir amb els responsables de la Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, una entitat privada que agrupa bona part del sector comercial del nucli encampadà, va servir per posar sobre la taula les dificultats que pateixen a nivell laboral i turístic i per parlar de les possibles solucions.

Tal com va explicar el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, el Govern s'ha compromès a tirar endavant mesures per fer front a la manca de mà d'obra, com ara millores en el transport públic i, més a llarg termini, un canvi del sistema de quotes d'immigració per tal que s'associïn a les empreses. A nivell turístic, l'associació va demanar que es millori l'aspecte de l'accés al Pas de la Casa i que es puguin incentivar noves activitats de lleure per tal que els visitants pernoctin més. Camp es va comprometre a potenciar l'ús del canal Internet per promocionar el Pas de la Casa, i a col·laborar amb campanyes específiques que s'impulsin des d'aquesta població, així com amb projectes com és la millora de la senyalització del nucli encampadà.

ELS PROBLEMES / El portaveu de l'entitat, Jean Jacques Carrié, va explicar que el principals problema que han d'afrontar actualment al Pas de la Casa és la manca de personal pel fet que molts desocupats d'Andorra no estan disposats a desplaçar-s'hi. De fet, va assegurar, segons va informar l'ANA, que hi ha una manca de més de 100 persones, i que hi ha comerços que tanquen alguns dies per la falta d'empleats i alguns restaurants que han tancat durant l'estiu pel mateix motiu. El ministre de Turisme, Francesc Camp, va indicar que el Govern posarà en marxa a curt termini algunes mesures per solucionar aquest problema. En primer lloc, han demanat quines necessitats de personal tenen de cara a l'hivern, per intentar gestionar-les de la millor manera a través del Servei d'Ocupació i el Servei d'Immigració. A més, s'està estudiant la possibilitat de millorar el transport públic per incentivar les persones que viuen a les parròquies centrals a anar a treballar al Pas de la Casa. A llarg termini, la voluntat és fer una modificació legislativa perquè les quotes no estiguin associades al treballador sinó a l'empresari, per agilitzar els processos de contractació i evitar els problemes que sorgeixen per l'alta rotació de personal.

A nivell turístic, l'associació va demanar que s'arrangi l'entrada del país i se senyalitzi millor el Pas de la Casa a la rotonda que hi ha abans d'entrar al túnel d'Envalira. En aquest punt, Camp va dit que té coneixement del projecte que s'ha fet i que s'intentarà tirar endavant. El ministre també va recordar que el cap de Govern s'ha compromès a parlar amb els polítics del sud de França per tal que es millorin les carreteres d'accés al Principat.

El titular de Turisme també va parlar del problema de manca de lleure que té el Pas de la Casa, sobretot dirigit als infants i els adolescents. En aquest sentit, es va posar sobre la taula la necessitat de disposar de més activitats perquè els visitants pernoctin més, i fins i tot de la possibilitat de fer guarderies específiques per als turistes, «que s'haurà de veure a través del Comú o de l'estació d'esquí com es pot gestionar». Una altra qüestió que es va parlar va ser dels problemes de sorolls en l'oci nocturn, per la qual cosa el ministre es va mostrar disposat a estudiar una eventual modificació dels horaris dels locals, tot i que considera que és un tema que s'ha de tractar conjuntament amb els comuns.

Finalment, a la reunió també es va parlar de la necessitat de potenciar el canal Internet a l'hora de promocionar el país i el Pas de la Casa. El ministre de Turisme va dir que tenen molt clar que aquest canal s'ha de potenciar, i ha recordat que des de la Unió Hotelera també es treballa amb la creació d'un portal per vendre producte d'Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT