PUBLICITAT

Reemborsament del 90% a l'hospital de dia

  • Rodríguez confia que la donació de cordó umbilical pugui ser una realitat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La ministra Rodríguez al Consell General Foto: EL PERIÒDIC

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, espera que la donació de cordó umbilical pugui ser una realitat «properament». Així ho va manifestar ahir en una entrevista a Andorra Televisió, on va explicar que aquest dimecres passat havia passat per Consell de Ministres una comunicació del Govern espanyol en aquesta sentit que podria suposar un «avanç» per desencallar aquest tema. Rodríguez va explicar que estan en contacte amb el Banc de Teixits català i que s'estan assegurant que l'hospital tingui el dispositiu necessari per efectuar aquestes donacions.

La ministra va aprofitar l'entrevista per parlar de les modificacions que s'haurien de fer a la llei de la CASS i sobre el sistema de pagament que considera «obsolet». Rodríguez va apuntar que una de les possibilitats és que per les intervencions de dia l'usuari només pagui el 10% i no el 25% que és el que s'ha d'abonar ara. La ministra no considera lògic que quan es tracta d'una hospitalització convencional, la CASS retorni el 90% i en el cas de la cirurgia ambulatòria no, quan és precisament la branca que es vol potenciar, en benefici de l'usuari i del sistema sanitari.

OPTIMITZAR ELS RECURSOS / Pel que fa al Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS), Rodríguez va considerar que hi ha un marge d'eficiència per optimitzar els recursos que permetin reduir despeses. La ministra de Salut va indicar durant la seva intervenció que en els punts de l'avantprojecte de pressupost de l'any que ve ja han proposat la retallada d'alguns complements salarials perquè pensen que en alguns casos suposaria tornar a una «certa equitat», al marge de les reduccions salarials que estan en curs, una qüestió que depèn del Ministeri de Finances.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT