PUBLICITAT

Un partit «en majúscules»

  • Koldo defineix així el penúltim duel del Preeuropeu «pel que es juga Irlanda i pel que representa per a Andorra»
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
D'esquerra a dreta Cristian, Bernaus i Ilde Lima tocant pilota, ahir en l'entrenament de la selecció al Comunal. Foto: TONY LARA

Per fi arriba el dia de l'espectacle. Avui divendres el Principat preveu viure un dia de festa. Tot i que per a la immensa majoria és laborable el partit de la selecció contra Irlanda, que per decisió de la UEFA es juga al Principat, fa que siguin 24 hores diferents. Per l'ambient que tindrà el país amb un número imprevisible d'aficionats del combinat britànic, perquè a les 15.30 hores hi haurà un aperitiu al gran partit amb un altre Andorra-Irlanda –sub-23– en el que serà el debut de la tricolor d'hanbol en partit internacional i perquè a les 21.30 hores Andorra jugarà per primera vegada al Comunal contra un rival catalogat de gran mentre que Irlanda necessita els tres punts sí o sí per tal de mantenir les opcions de lluitar per ser a l'Eurocopa 2012.

Trapattoni va ser el primer en realitzar la roda de premsa prèvia al partit. Ahir a les cinc de la tarda el seleccionador d'Irlanda, una eminència del món del futbol, no va deixar cap secret enlaire. Va ser clar i directe alhora d'informar: «Jugaran a la porteria Given; a la defensa [de dreta a esquerra] O'Shea, Ledger, O'Dea i Ward; al mig Duff, Whelan, Andrews i McGeady; i en punta Keane i Doyle». Aquest era l'onze que va anunciar per avui, sense amagar res. Un 4-4-2. Una alineació inicial, per cert, en la qual ha sacrificat la joventut i la velocitat en busca d'experiència, en un moment en què la victòria no es pot escapar perquè no hi ha marge d'errada. Rússia està dos punts per sobre i queden dos partits. Està clar.

I també va avisar de les intencions del seu equip: «Anirem a mort. Vull els tres punts com sigui. És igual el camp, on juguem... Sé que a Barcelona hauríem tingut més públic però només ens val una cosa i no ens deixarem res al camp».

A dos quarts de vuit de la tarda, Koldo, per contra, va amagar les seves cartes. «M'ha costat més del que és habitual fer l'alineació. Per sort cada vegada em costa més decidir-me... Però no diré qui juga per respecte als meus jugadors», va sentenciar. Sobretot en el lateral dret per la baixa de Rubio que tot apunta que ocuparà Àlex Martínez.

Tampoc no va dir els descartats, tot i que en l'entrenament posterior faltaven el porter Rivas, Maneiro, Somoza, Mejías i Quim Salvat. Koldo farà servir el tradicional 4-2-3-1. Sembla que la resta de la defensa no la tocarà i jugaran Emili i Ilde de centrals i Bernaus per l'esquerra. El doble pivot, com sempre, serà per Marcio i Ayala; la línia de tres per a Moreno, Pujol i Cristian i en punta Fernando Silva, tot i que també podria ser Sebas per donar velocitat en el joc ras davant una Irlanda experta justament en les facetes que més aprofita Andorra: la pilota aturada i el joc aeri. El que està clar és que, com va dir Koldo, serà un partit en majúscules: «pel que representa per a Andorra i pel que es juga Irlanda».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT