PUBLICITAT

Martín es mostra partidari de l'obertura total de l'economia andorrana al capital

  • El catedràtic de Dret Financer ofereix aquesta tarda una conferència sobre l'ordenament fiscal i el model tributari d'Andorra
  • Un dels aspectes pendents és la negociació de convenis per l'eliminació de la doble imposició
06102011_taula
La conferència ha estat presentada pel director general de Strategos, Joan Oliver; el director de l'Àrea de Secretaria General Tècnica de Crèdit Andor. Foto: ANA
El catedràtic de Dret Financer i Tributari, Adolfo Martín, ofereix aquest dijous a la tarda una conferència sobre l'ordenament fiscal i el model tributari d'Andorra. La xerrada, organitzada per Crèdit Andorrà i Strategos, analitzarà com es posiciona el Principat en el context internacional actual de reformes en la imposició sobre les societats, la renda de les activitats econòmiques i sobre la renda dels no residents; un tema de màxima actualitat al país. Segons Martín, Andorra "ha fet molt en aquest aspecte, però queda feina per fer". Així mateix, aquest expert en fiscalitat internacional i dret comunitari s'ha mostrat partidari de l'obertura total de l'economia andorrana per sortir de la crisi.
L'edifici Crèdit Centre acull aquest dijous al vespre la conferència Passat, present i futur de l'ordenament tributari a Andorra des d'una perspectiva internacional, a càrrec del catedràtic i expert en fiscalitat internacional i dret comunitari, Adolfo Martín. El mateix ponent ha estat l'encarregat de presentar la xerrada acompanyat del director general d'Strategos, Joan Oliver, i del director de l'Àrea de Secretaria General Tècnica de Crèdit Andorrà, Agustí Garcia.
Martín ha destacat la rellevància del tema no només per Andorra sinó també per Espanya, ja que el que faci un té importància sobre l'altre. Ha reconegut, a més, que el Principat ha fet molta feina en matèria fiscal però queda molt camí per recórrer. Un dels aspectes pendents, ha dit, és la negociació de convenis per l'eliminació de la doble imposició "per evitar el solapament amb els 27 membres de la Unió Europea". Per aconseguir aquest pas, ha afegit, "és imprescindible l'impost sobre les societats".
El ponent també ha destacat que Andorra ja compleix els estàndars requerits per l'OCDE quant a la transparència i l'intercanvi d'informació bancària i ha recordat que aquesta no imposa que el Principat hagi de tenir una pressió fiscal del 5, el 10 o el 15%, sinó que es tracta d'una decisió política del Govern.
Respecte a la imposició sobre la renda, Martín ha indicat que segons la llei espanyola la cotització a la seguretat social es reconeix com un impost "comparable al nostre IRPF". Per tant, amb aquest, l'impost sobre plusvàlues o la renda sobre l'activitat econòmica de les persones físiques només cal treballar sobre les rendes del capital que, juntament amb la imposició sobre les societats, "pot generar tota una imposició amb altres països".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT