PUBLICITAT

Font critica que el Govern anunciï mesures que encara no ha tramitat

  • Recorda que fa cinc mesos que van avisar que si no ho feia el Govern o Demòcrates per Andorra, els socialdemòcrates tramitarien l'IVA
06102011_ps1
Els vocals del Partit Socialdemòcrata Jordi Font i Pere López durant la roda de premsa setmanal.. Foto: ANA / N. M.
El vocal del Partit Socialdemòcrata Jordi Font ha criticat, aquest dijous, que el Govern anunciï mesures que encara no ha tramitat, fent referència tant a les retallades dels funcionaris com a les modificacions de la llei de la CASS. Ha exposat que des del partit no volen fer reaccions a anuncis que no poden estudiar detingudament perquè no s'ha presentat cap projecte de llei. D'altra banda, en la roda de premsa setmanal del partit, Jordi Font i Pere López han defensat la necessitat de l'aprovació de la llei de l'IVA per aconseguir la reactivació econòmica. Per la seva banda, Font ha reconegut que té previst formar part de la candidatura comunal escaldenca, tot i que encara no ha anunciat en quin número de la llista podria figurar.
La roda de premsa setmanal del Partit Socialdemòcrata s'ha centrat en la defensa de la proposició de la llei de l'IVA presentada dimecres pel grup parlamentari socialdemòcrata. Els vocals Pere López, exministre d'Economia i Finances, i Jordi Font, exconseller general president de la Comissió de Finances, han estat els encarregats d'exposar els arguments pels quals opinen que l'IVA és imprescindible per a la reactivació econòmica.

López ha argumentat que es tracta d'un impost que substituirà tots els vigents, que generen deficiències i dificultats administratives als empresaris. A més, apunta que servirà per equiparar-se als països veïns i facilitar la feina a les empreses que vulguin sortir o entrar al país, cosa que "és molt important en un país on hi ha un gran volum d'importacions". El fet que es compti amb el consens de tots els agents econòmics és un altre motiu més que exposa López, que assegura que la proposició de llei està basada en el projecte de l'anterior legislatura i que s'han mantingut totes les esmenes pactades amb el grup parlamentari reformista, que van ser prop de 45.

Tot i aquests punts, el principal motiu exposat per a la necessària aprovació imminent de l'IVA és el fet que els impostos directes no entrin en vigor fins que s'aprovi l'IVA. En aquest sentit, Font ha reconegut que "hagués estat més fàcil fer una modificació de l'altra llei desvinculant-los, però això no és el que volíem". Apunta que l'acció que han emprès respon a la serietat i responsabilitat, i que en cap cas pot sorprendre al cap de Govern, Toni Martí, que dimecres va manifestar estar "dolgut". Font recorda que fa cinc mesos que van avisar que si no ho feia el Govern o Demòcrates per Andorra, a partir del 30 de setembre ho farien els socialdemòcrates. A més, assegura que el cap de l'oposició, Jaume Bartumeu, li ho va recordar a Martí en la reunió del passat divendres.

Durant la roda de premsa, Font també ha manifestat el seu malestar pel fet que el Govern anunciï mesures que vol emprendre abans de redactar els textos pertinents de projectes de llei o modificacions. Ha dit que "estic queixós perquè el Govern s'està especialitzant en engegar globus sonda", i tothom opina abans que es faci res. Així, s'ha referit a l'anunci, aquest dimecres, de les modificacions en les cotitzacions dels autònoms, estudiants o aturats a la CASS. El socialdemòcrata no ha volgut valorar les mesures perquè diu que no hi ha cap text redactat on pugui estudiar a què afecta exactament. Com a altre exemple també ha parlat de les retallades salarials als funcionaris, que es van anunciar fa setmanes i encara no han pogut llegir el text que ho reguli.

Llistes comunals
Pel que fa a les candidatures per a les eleccions comunals del proper 4 de desembre, els vocals que han comparegut aquest dijous no han volgut anunciar cap nom, però Font sí que ha reconegut que té previst figurar a la llista d'Escaldes-Engordany. Si serà candidat a cònsol major, menor, o només a conseller, ja no ho ha volgut desvetllar. Per la seva banda, Pere López ha manifestat que "no crec que jo estigui a cap llista".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT