PUBLICITAT

El Govern rebaixa 100 euros mensuals la cotització d'una part dels autònoms

  • Els canvis a la Llei de la CASS també contemplen prestacions per a estudiants fins als 30 anys i aturats
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cinca informa de les modificacions de la Llei de la CASS, ahir Foto: ANA / M. T.

El ministre de Finances i Funció Pública i portaveu del Govern, Jordi Cinca, va concretar ahir les modificacions a l'actual llei de la CASS encarades a millorar la situació dels treballadors que realitzen una activitat per compte propi. Bona part d'aquest col·lectiu de 3.200 persones, segons les dades més recents de la CASS, veuran reduïda en un 25% la cotització que han d'abonar mensualment a la Seguretat Social. La reducció suposarà uns 100 euros d'estalvi: es passarà dels 398 euros actuals als 298 euros.

Els canvis, però, no es faran extensius a tot el col·lectiu, sinó a aquells que tot just comencen i als que menys beneficis obtenen. Pel que fa als primers, tots els autònoms amb menys de dos anys d'activitat podran acollir-se a la mesura. El Govern pretén «incentivar l'emprenedoria», va manifestar Cinca. Pel que fa als segons, quedaran beneficiats per l'estalvi de vora 100 euros tots aquells que presentin un resultat econòmic anual inferior als 24.000 euros de beneficis. A més, la facturació anual no podrà superar els 150.000 euros per als negocis relacionats amb serveis professionals i empresarials, i no podrà superar els 300.000 per a la resta de negocis. Malgrat aquestes rebaixes, «conservaran tots els beneficis» que actualment tenen, va assegurar Cinca.

ESTUDIANTS MENORS DE 30 ANYS AMB CASS / Al paquet de modificacions de la Llei de la CASS aprovades ahir en Consell de Ministres s'ha tingut en compte també als estudiants de més de 25 anys que es quedaven sense la possibilitat de cotitzar i els aturats que no cobren prestació d'atur. Els dos segments poblacionals tindran accés a una cotització per a la branca general, malgrat que igual que amb els autònoms, hauran de complir uns requisits específics.

Tal i com va explicar Cinca, els estudiants d'entre 25 i 30 anys tindran Seguretat Social abonant 51,1 euros mensuals. Tots ells, però, no podran realitzar cap activitat per compte propi ni ser assalariats. Això sí, podran realitzar activitats laborals sempre que aquestes «no superin el salari mínim» establert, va explicar el portaveu del Govern. L'accés a la branca general «no donarà dret a d'altres prestacions econòmiques de la CASS» ni a tenir beneficiaris al càrrec.

Finalment, tots aquells aturats inscrits al Servei d'Ocupació i que no estiguin rebent la prestació d'atur podran cotitzar. Hauran de pagar 93 euros al mes. L'accés a la branca general els donarà cobertura tant a ells com als beneficiaris i es tindrà en compte la cotització en cas de viudetat o orfenesa.

Totes aquestes mesures relacionades amb la CASS tindran un cost d'1,2 euros per al Govern, va explicar el ministre. L'Executiu les entrarà properament a tràmit parlamentari per tal que entrin en vigor abans del desembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT