PUBLICITAT

El 35% dels treballadors opten per un pla de jubilació conjunt

  • El concurs públic per escollir l'empresa es realitzarà abans de les eleccions comunals
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El vicepresident del Sitca, Isaac Alàez, en la roda de premsa d'ahir. Foto: TONY LARA

els funcionaris del Comú de la capital seran els primers a tenir un pla de jubilació. El vicepresident del Sindicat de Treballadors del Comú d'Andorra la Vella (Sitca), Isaac Alàez, va anunciar ahir que ja són 170 els treballadors interessats en el pla de jubilació proposat pel sindicat, un 35% dels 468, tot i que «possiblement arribarem als 250». Dels que hi volen participar, «el 60% ha fet constar que estarien disposats a pagar una quota mensual de 30 euros, i la resta podrien arribar fins els 50 euros; són pocs els que pagarien quantitats més elevades».

El Sitca «ha fet el treball de camp a través d'enquestes per saber quanta gent hi estaria interessada», realitzades a tots els treballadors fixes del Comú, funcionaris i contractuals indefinits, «que són els únics que hi poden optar». L'elevat interès dels treballadors, segons Alàez, podria haver estat, entre d'altres, per «les noticies alarmistes sobre la situació de la CASS».

El següent pas del procés és el concurs públic per escollir l'empresa que realitzarà el pla de jubilació, «un concurs que el Comú actual es va comprometre a facilitar», i que, per tant, «entenem que s'ha de fer aquest mes, abans de les eleccions».

Un perfil de treballador «atractiu» / Pel que fa les empreses que poden fer les ofertes, Alàez va dir que els funcionaris de la capital són un perfil de treballador «molt atractiu», perquè «parlem d'un volum de personal jove, d'entre 35 i 45 anys, i que, per tant, tenen molta vida laboral per endavant». El Sitca estarà present en el concurs públic i decidirà en funció de l'opció que consideren més beneficiosa. El vicepresident va destacar que el paper del Comú «serà el de convocar el concurs i assessorar, però en cap moment posarà diners».

El Sitca va defensar que el pla de jubilació conjunt és una bona opció i espera que quan l'empresa que se'n encarregui «concreti que cobrarà cada un dels treballadors en funció de les seves aportacions», encara se'n adhereixin més.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT