PUBLICITAT

Competició de referència

  • L'Xtrem Challenge de 4x4 viurà el cap de setmana una quarta edició amb els millors exponents del continent
IVÁN MOURE
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els equips participants el dia de les verificacions tècniques a l'Xtrem Challenge 2010 disputat a la parròquia de Sant Julià de Lòria Foto: FOTOESPORT

L'Xtrem Challenge Andorra s'ha convertit en una competició de referència per als 4x4 en només quatre anys. El cap de setmana vinent Canòlich i la Fontaneda tornaran a ser el centre neuràlgic de la cita final del calendari del Nacional que organitza l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) amb la col·laboració del Comú de Sant Julià de Lòria, amb un augment en el número d'equips participants entre els quals hi hauran els millors exponents del Vell Continent.

Dos equips procedents de Suïssa i un d'Itàlia –únics debutants en la cita andorrana–, onze francesos, un belga, dos britànics, tretze espanyols i dos andorrans prometen un duel que cada edició es presenta més espectacular. Marc Ambor i el seu ajudant i Amandio Caçador tractaran de repetir el podi aconseguir en el 2010 en Xtrem tot i que tindran rivals com el britànic Tony Baskill, eminència del 4x4 i defensor del títol en la màxima categoria o el seu compatriota Paul Church.

En la categoria mixta hi haurà David Alonso com a copilot del francès Sebastien Arnold i en preparats hi hauran els germans Josep i Ivan Bringué, que si sumen tres punts es proclamaran campions d'Andorra vist que l'actual líder, Jordi Betriu, prefereix centrar-se en les tasques organitzatives: «Tots els pilots del país que han participat en el circuit del 2011 [excepte els ja citats Ambor i Bringué] ens ajudaran a que un any més la prova sigui un èxit. Els seus serveis són vitals per continuar creixent. Aquest és l'esperit que es viu en aquest esport», va agraïr el director general de l'ACA, Toni Sasplugas.

RECORREGUT SIMILAR / El recorregut no tindrà grans diferències respecte de l'any passat. Bississarri serà el punt de partida i s'han dissenyat les 18 zones del traçat diurn, les cinc nocturnes i els punts d'orientació com a nova fòrmula que seran fàcilment localitzables per als que coneixen les carreteres en direcció a la Collada de Canòlich i Aixàs.

Els equips hauran d'afrontar jornades maratonianes tant dissabte com diumenge. De 10 del matí a 7 de la tarda les etapes diurnes i d'11 de la nit a 3 de la matinada les nocturnes. Divendres serà el dia de les verificacions i de la fase prèvia.

UNIFICAR CRITERIS PER CRÉIXER / L'ACA va explicar que s'ha aprovat crear un campionat Europeu però Sasplugas va avançar que el primer pas és unificar els reglaments tant tècnics com esportius: «És indispensable i gens fàcil perquè cada país té un concepte diferent dels 4x4. Ja hem parlat d'això amb els països que fem proves però és un tema que va per llarg».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT