PUBLICITAT

Dolsa negocia amb l'ACO presentar una llista conjunta

  • Convergents posa la data de diumenge vinent com a límit per assolir un acord
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Dolsa, en l'acte de presentac. Foto: TONY LARA

L'excònsol major d'Ordino i impulsor de Convergents d'Ordino, Enric Dolsa, va confirmar que la seva formació està mantenint contactes amb Acció Comunal d'Ordino (ACO) per presentar una llista conjunta a la parròquia de cara a les eleccions comunals previstes per al 4 de desembre vinent. Dolsa va ser entrevistat al programa Vox populi de RNA, on va deixar clar que s'han de superar les batalles personals i treballar pel bé d'Andorra. De fet, l'excònsol va afegir que per beneficiar el consens, «gent significativa» com pot ser ell mateix, marcats políticament, no han de formar part de les llistes, només donar-hi suport. De tota manera, Dolsa ha posat com a data límit per arribar a un acord el proper diumenge. I si passat aquest dia, ACO i Convergents no han aconseguit el consens, va afirmar que hi ha un 90% de possibilitats que sigui el candidat a cònsol per Convergents d'Ordino.

Per l'impulsor de Convergents d'Ordino seria bo «anar de forma unitària» a les eleccions comunals en referència a les converses que estan mantenint la formació que encapçala i l'ACO, que actualment governa al Comú. Dolsa creu que gent com ell, que estan marcats políticament els últims quinze anys no han d'estar a la llista, perquè no generen consens. De fet, es va mostrar més contundent i va afirmar que «gent significativa com Enric Dolsa» no haurien de ser a les llistes «ni com a suplents, ni com a presentadors ni com a res». Dolsa creu que s'ha de deixar passar a les noves generacions «en favor d'Ordino».

Dolsa pensa que per part de l'ACO hi ha una bona sintonia per arribar a un acord i es va mostrar disposat a parlar de tot, fins i tot d'una candidatura encapçalada pels actuals cònsols, Ventura Espot i Consol Naudi, sempre i quan sigui una candidatura «equilibrada» i respectin els noms que ells aportin. En aquest punt, Dolsa va explicar que havia demanat al cap de Govern, Toni Martí, que col·labori per fer possible aquest pacte a la parròquia d'Ordino, i va assegurar que des de Demòcrates per Andorra estan «il·lusionats» amb la idea que s'arribi a un acord.

CANDIDAT SI NO HI HA ACORD / Convergents d'Ordino s'ha marcat una data límit per arribar a un acord: el proper diumenge 9 d'octubre. En cas que el consens no sigui possible, Dolsa va assegurar que hi ha un 90% de possibilitats que ell encapçali la llista de Convergents per tornar a ser cònsol. En aquest sentit, el líder de la nova formació ordinenca va explicar que estan treballant per preparar les comunals des de l'abril passat, i va afegir que durant tot l'estiu ha estat fent campanya entre el 80% de l'electorat de la parròquia.

ALTRES ALIANCES / Sobre aliances amb altres partits, Dolsa també va explicar que per les passades eleccions generals, el candidat del Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, els va demanar que Convergents els donés suport a Ordino, i fins i tot va revelar que li van oferir un lloc a la llista de la circumscripció nacional «bastant bo», però van declinar l'oferiment perquè creien que se n'havien de mantenir al marge. En aquest sentit, Dolsa va explicar que DA també els va convocar i els va demanar el seu suport a la territorial d'Ordino, i l'excònsol els va demanar com a condició que si a les eleccions comunals no s'arribava a una entesa amb ACO, que DA no es posicionés al costat de ningú.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT