PUBLICITAT

UP-DA acorda no tenir consellers a ple temps i reduir els sous polítics

  • El que s'estalviï amb les mesures es destinarà a polítiques i serveis socials
E. O. G.
ENCAMP

Periodic
Enganxada de cartells a Encamp per les eleccions generals passades. Foto: ÀLEX LARA

Units per al Progrés i Demòcrates per Andorra (UP-DA) van acordar en la darrera reunió de l'executiva no tenir cap conseller a ple temps. És una mesura per, d'una banda, «no polititzar» el funcionariat, i de l'altra reduir la despesa del Comú. El grup també té damunt la taula, en cas de guanyar, rebaixar els sous dels cònsols per situar-los a la part baixa de la forquilla, de la mateixa manera que es faria també amb els dels consellers. Una altra mesura a estudiar en aquest sentit pel comitè encampadà és eliminar les retribucions que es tenen per presidir una comissió.

Els diners que s'estalviïn com a conseqüència d'aprovar aquestes mesures –només s'ha acordat el no tenir consellers a ple temps i les altres encara estan en fase d'estudi– es destinarien a polítiques i ajudes de caràcter social, segons van explicar fonts de la formació. Més enllà d'aquesta primera justificació, les fonts consultades asseguren que aquestes mesures responen al «sentit comú» i entenen que si algú es posa en política «és perquè estima la parròquia i no pel sou».

CONFECCIÓ DE LA LLISTA / Tot i que ja s'han sentit alguns noms per encapçalar la llista d'UP-DA per les comunals a Encamp, com són Esther París i Jordi Torres Arauz, aquests encara no han estat aprovats pel comitè. La voluntat és de presentar la llista el més aviat possible, però s'està intentant tenir el màxim consens, i això «no és fàcil». S'ha de tenir en compte que malgrat molts hi donin suport, fer el pas d'anar a les llistes mai és fàcil. De totes maneres, fonts properes a la comissió van assegurar que la «sensació» és més bona que en ocasions anteriors i que al final serà més fàcil tancar la llista. De moment hi van treballant, tenint clar que el dia 17 d'octubre la candidatura hauria de ser aprovada pel comitè local per tal que l'endemà sigui ratificada pel Congrés de DA i formalitzar-la el dia següent, quan es tanca el termini per presentar les llistes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT