PUBLICITAT

L'ABA vol informació de l'expedient de Flucha

  • Els Bombers demanen que se'ls indemnitzi per la vulneració dels seus drets
LAIA F. MAROT
LA MASSANA

Periodic
Fotografia de la caserna de Canillo. Foto: TONY LARA

el vicepresident de l'associació de Bombers d'Andorra, Joan Torra, va reobrir ahir el cas de l'escorcoll a la caserna de Canillo, en el qual hi va estar implicat el sotsoficial de bombers Sergi Flucha, «que es va emportar un ordinador de la caserna». El Govern li va obrir un expedient el mes de febrer passat a petició de l'ABA. Segons Torra, ahir el sotsoficial es va presentar a un edicte per ser oficial de Bombers, «per tant, entenem que si opta a aquest concurs, és que l'expedient ha estat resolt favorablement i no ha estat sancionat». El vicepresident de l'ABA va mostrar la seva inquietud per no haver estat informats i va reclamar accés a l'expedient de Flucha: «nosaltres no volem culpables, volem responsabilitats». Torra va afegir que «els agents i el bomber són companys, volem responsabilitats dels que hi havia darrera d'aquella acció», va dir referint-se als membres de Govern del moment de l'escorcoll, l'agost del 2008.

La sentència del Tribunal Constitucional va reconèixer que l'actuació de Flucha, «havia vulnerat els drets de l'article 14 i 15 de la Constitució a la intimitat i al secret de les comunicacions». Per aquest motiu, Torra va dir que «se'ns ha d'indemnitzar ja que es van vulnerar els nostres drets constitucionals».

els fets/ L'escorcoll a la caserna de Canillo va tenir lloc l'agost del 2008; en aquell moment, Sergi Flucha era el director adjunt del Departament. En l'actuació policial es van vulnerar una sèrie de drets fonamentals, entre els quals el de la intimitat i la inviolabilitat del domicili. Els bombers, a més, van dir que l'ordinador que s'havia endut Flucha, segons ell per fer-ne un ús personal, hi havia correspondència privada i van posar en dubte que la custòdia d'aquest ordinador hagués estat la correcta ja que va estar en possessió del director adjunt 19 hores. El Tribunal Constitucional va donar la raó a l'ABA i el Govern finalment va obrir l'expedient el febrer d'aquest any. Manca per saber, doncs, quin serà el desenllaç.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT