PUBLICITAT

Crida a mantenir els serveis malgrat les retallades

  • Ferrer subratlla que el menor pressupost no ha de ser en detriment de les prestacions
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rocafull, Ferrer i Valera a la taula inaugural, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Tant el director general de la Secretaria General de la Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes (UCCI), Fernando Rocafull, com la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, van coincidir en fer una crida a estar alerta i vetllar perquè les retallades pressupostàries que s'estan donant arreu no afectin els serveis socials. Ho van fer en la conferència inaugural del Xè Comitè Sectorial de Polítiques Socials de l'UCCI, que es reuneix des d'ahir i fins demà a Andorra la Vella.

En la trobada es tractaran qüestions com el paper de l'administració local en la prestació de serveis socials generals i com es pot avançar en aquesta via, i també es concretarà en els àmbits de la gent gran i la infància. Els participants, provinents de 14 països diferents, intercanviaran experiències en la prestació de serveis des de les municipalitats, perseguint l'objectiu de la millora de la gestió.

«Parlar de polítiques socials és vital en aquests temps difícils», va recordar Rocafull. Per la seva banda, Ferrer va manifestar que «no és de justícia que l'equilibri de les finances vagi en perjudici dels serveis socials», i «s'ha d'evitar la degradació del servei» malgrat les retallades pressupostàries a les que estan obligats els diferents governs.

Per això, tots dos van apuntar que la solució passa per la racionalització i optimització de la despesa, i per això és «fonamental evitar duplicitats». Ferrer va insistir en aquesta via per «no reduir les prestacions essencials que dignifiquen la persona» i en diferenciar que una cosa són les retallades i l'altra retallar els serveis.

Això va portar la cònsol a afirmar que «ningú a Andorra la Vella es pot sentir discriminat ni desprotegit», i va posar com a exemple l'organització de la festa de la gent gran de la parròquia, on «gràcies a l'entusiasme» dels treballadors del Comú, que es van encarregar de preparar el berenar i tota la logística personalment, es va poder reduir el pressupost.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT