PUBLICITAT

Oswaldo Digón i Ramon Tartas, a la Nit del mònoleg

  • El Claror acull el 13 d'octubre la primera parada andorrana de Paramount Comedy
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
El gallec Oswaldo Digón. Foto: EL PERIÒDIC

Aquells a qui la crisi ha esborrat el somriure del rostre, l'Auditori Claror els ofereix una nova oportunitat de recuperar-lo. I diem nova perquè ja n'hi havia una de coneguda: Joan Pera, que torna a Sant Julià el 20 d'octubre amb Visca els nuvis. Doncs just set dies abans, el Centre de Congressos acollirà Nit de monòlegs, primera incursió andorrana de la troupe de Paramount Comedy. Ja saben, el canal de pagament espanyol especialitzat en la comèdia i l'humor., i que ha convertit Central de cómicos –i el germà petit, Nuevos cómicos– en el producte estrella de la cadena. Per cómicos hi entenen gent com ara Joaquí reyes, Eva Hache, Flipy, Alejandro Angelini i dotzenes més de monologuistes més o menys clònics que s'han erigit en competència directa d'El club de la comedia.... Si més no, ho han intentat.

El destacament que desfilarà el 13 d'octubre pel Claror l'integren dos dels últims descobriments de la Central: el gallec Oswaldo Digón i el català Ramon Tartas. Del segon hi ha ben poques referències, excepte un nom improbable i la seva condició d'exàrbitre de futbol i exprofessor de matemàtiques. Es veu que se les dóna de col·leccionista d'ex-el-que-sigui. Cal esperar, pel seu bé, que no tingui el destí escrit i s'acabi convertint en un exmonologuista... La biografia professional del seu company d'incursió és un pelet més nodrida. Ha picat pedra al teatre infantil, i abans de fer el salt al monòleg va formar part de companyies com ara Espello Concavo, Terapia de Grupo i Valacar. Gallegues, com és obvi. A més d'humorista, també exerceix com a actor, guionista i presentador. El que se'n diu un artista totterreny.

La Nit del monòleg està produïda per l'empresa Quelcom i constitueix una de les rares ocasions en què el Claror serveix d'escenari a produccions privades i alienes a la Temporada. Un camí que també ha assajat –amb tota la modèstia, de moment– el Centre de Congressos de la capital amb el Ballet de Moscou, i que indica el camí cap a la normalització del panorama escènic nacional, fins ara monopolitzat per les institucions. Pel que fa al monòleg, els aficionats al gènere poden consultar la programació de l'In Situ i la Fada Ignorant, els dos locals de la capital que programen amb certa regularitat espectacles d'humor en viu. Els únics, per cert.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT