PUBLICITAT

L'Ultra Trail 2012 canviarà la Iniciàtic per una prova de 80 km

  • Es manté la Mític, la Solidaritrail, el trail i la Ronda dels Cims per relleus i ?solo', que doblarà el límit d'inscrits
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El corredor de Béjar Miguel Heras, guanyador de la Ronda dels Cims 2011, moments abans de creuar la línia d'arribada després de més de 30 hores d'esforç, el juliol passat a d'Ordino. Foto: ÀLEX LARA

Demà es presenta a l'Auditori Nacional el DVD del 2011però ja hi han noves notícies de L'Andorra Ultra Trail de l'any vinent. Es presenten canvis mínims per a una cita que s'ha convertit en una referència a Europa en només tres anys de vida i que vista l'enorme grau d'acceptació que ha tingut en el món de les curses de muntanya promet mantenir-se durant molts anys més.

La Ultra Iniciàtic –de 103 quilòmetres de distància i 6.800 metres de desnivell– només haurà aguantat una edició. Desapareix perquè per a molts participants no tenia sentit en ser similar a la Ultra Mític –tot i que té 9 km més compta amb 2.900 metres més de desnivell– i en el seu lloc es farà una cursa de 80 km i 5.000 metres de desnivell. «Mantenir-la agregant la nova no és factible; considerem que són masses curses i cinc de diferents és una xifra ideal», va argumentar ahir Valérie Lafleur, ànima mater de l'organització juntament amb Gerard Martínez.

La cursa nova tindrà la sortida a Ordino i passarà pel Pla de l'Estany –sense pujar el Comapedrosa–, es dirigirà al Coll de la Botella, la Collada Montaner, Sispony, Escaldes, Vall del Madriu, Engolasters, Canillo i d'allà tornada al poble d'Ordino pel Coll d'Arenes.

La resta de les curses de l'Andorra Ultra Trail es mantindran pràcticament iguals a les edicions anteriors, tant en recorregut com en desnivell. Així doncs tornarem a tenir la Solidaritrail de 10 km i 750 metres de desnivell, el Trail amb 35 i 2.500, l'Ultra Mític amb 113 i 9.700 i la Ronda dels Cims amb 170 i 11.900 vorejant els límits fronterers del país.

FINS A 300 PARTICIPANTS / La Ronda dels Cims viurà la segona edició amb la cursa de relleus i el solo però gràcies l'èxit de l'edició del 2011 Cims Màgics –l'organització– ha decidit doblar el límit d'inscripcions a 300 participants i 40 equips de quatre persones, respectivament. L'endemà de la cursa d'aquest estiu passat alguns corredors estrangers ja desitjaven realitzar la inscripció per al 2012 per assegurar-se una plaça, els mails rebuts per interessar-se per la carrera no estan sent pocs i d'aquí que s'ha decidit donar més cabuda, com a símptoma de que la carrera d'ultra fons andorrana continua creixent a un ritme desenfrenat.

Per a la resta de curses no hi ha una xifra límit, tot i que en les dues de més exigència la organització continuarà demanant uns requisits mínims per poder apuntar-se. Aquests passen principalment perquè els corredors demostrin que tenen experiència en carreres de llarga distància i un estat de salut adequat per poder acabar-les. Cal recordar que, per exemple, fa poc menys de tres mesos només van acabar una seixantena dels 150 que van disputar la Ronda dels Cims.

PRIMERA SETMANA DE JULIOL / La pròxima edició també té una data definida: del 5 al 8 de juliol. De nou amb sortides i arribades al poble d'Ordino la Ronda dels Cims serà la primera en donar el tret de sortida el primer dia –tornarà a caure de nou en divendres–, seguint amb la Ultra Mític, la nova de 80 km –aquesta està encara per confirmar–, el segon dia el Trail i el tercer la Solidaritrail.

Per a cada una de les curses la organització té previst obrir al novembre el període d'inscripcions, que es podran fer a través de la pàgina web (www.andorraultratrail.com).

desprestigi des de mont-blanc / La Ultra Trail du Mont-Blanc (UTMB) és la cursa de més prestigi en l'actualitat i compta amb un format similar a l'andorrana, amb diverses proves adequades a tot tipus de corredors de llarga distància. La UTMB, però, està fent una campanya de desprestigi a Cims Màgics perquè demana pagar una llicència per utilitzar el nom Ultra Trail, registrat a nivell europeu.

Cims Màgics es nega i no té perquè canviar el nom de la cursa, ja que té el nom registrat a Andorra, que no pertany a la Unió Europea. La revenja no es fa esperar i la web de la UTMB: inclou Andorra en la llista de carreres qualificatives puntuada amb un zero, tot i que especifica que cada una es valora de l'1 al 4.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT