PUBLICITAT

Ferrer i Minguillón encapçalen una «candidatura de continuïtat»

  • Oberts a canvis fruit de la negociació amb DA, tot i considerar-se els més legitimats per repetir al Comú
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rosa Ferrer i Jordi Minguillón presenten la formació, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Rosa Ferrer va presentar ahir la nova formació amb la que concorrerà a les properes eleccions comunals del 4 de desembre: Coalició d'Independents per Andorra la Vella (Cd'i). El seu és el nom que encapçalarà la llista, i farà tàndem amb Jordi Minguillón. La seva, asseguren, és una «candidatura de continuïtat» i amb l'experiència necessària perquè el Comú no perdi ni un dia en el traspàs després dels comicis. «Sabem què s'ha de fer, com i en tenim ganes», argumenten.

La candidatura de l'actual cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, per optar a la reelecció es justifica pel fet que la corporació «no es pot permetre el luxe de perdre temps» en el traspàs després de les eleccions, segons va expressar el qui l'acompanyarà com a candidat a cònsol menor i ha estat en aquesta legislatura conseller de la minoria, Jordi Minguillón. La situació és difícil i «la màquina no es pot aturar», però el fet d'estar actualment al Comú els dóna el coneixement de la situació actual, de què s'ha de fer i com. Tenen la «convicció» de la «viabilitat» del Comú, va afirmar Ferrer. Diuen que es pot continuar treballant en els projectes ja engegats i començar-ne de nous sense perjudici per les arques comunals.

Per tot plegat, entenen que la seva candidatura està «avalada per l'experiència», en paraules de la candidata a la reelecció. Malgrat provenir de grups diferents –Ferrer ve d'abandonar recentment la militància al Partit Socialdemòcrata i Minguillón prové de l'entorn del centre-liberal– i enfrontats en la darrera convocatòria comunal, asseguren que el treball conjunt realitzat aquests darrers quatre anys els ha servit per veure que comparteixen els objectius: «volem el millor per la parròquia», que ara passa per «anar tots a una», va manifestar Minguillón.

RELACIONS AMB DA / El fet de provenir de diferents grups també demostra la capacitat per «parlar i entendre'ns». Així, asseguren que la de Cd'i és una «proposta integradora i oberta», i les «persones que conflueixin en el projecte seran benvingudes», va assegurar el número dos de Ferrer. D'aquesta manera, «la nostra postura no és inamovible», va afirmar l'actual cònsol major, en relació a la llista i deixant la porta oberta a canvis, si s'escau, com a conseqüència de les negociacions amb Demòcrates per Andorra –que al seu torn ja va proclamar els seus candidats: Carles Torralba i Conxita Marsol–. Malgrat defensar la necessitat de tenir el «màxim consens» i «d'anar tots a una», la veritat és que les dues parts semblen esperar que sigui l'altra la que faci el moviment d'aproximació. La pilota la té «cadascú al seu terrat», va reconèixer Ferrer.

D'altra banda, tot i que Ferrer va sentenciar que «el que interessa és la parròquia i les persones no són importants», Minguillón comentar que «no veig ningú amb legitimitat més que la cònsol», per encapçalar la candidatura. Des de Cd'i s'entén que la situació requereix algú que «conegui la casa» per evitar perdre temps.

VALORS I PROGRAMA / El programa amb el que treballen es dirigirà a «tota la ciutadania», perseguint «generar tranquil·litat» i evitar la crispació. Bàsicament serà un programa també de continuïtat, basat en els valors de la solidaritat, la tolerància, la transparència, la democràcia, la participació i la igualtat, entre d'altres, buscant la cohesió social. Ferrer va defugir les etiquetes ideològiques reiterant que l'interès és per la parròquia i exposant que cada ideologia té associats uns valors i unes actituds, i que més val demostrar-ho a la pràctica.

Així mateix, preguntada pel fet que el PS també podria argumentar que la seva és la candidatura de continuïtat i que coneixen el Comú, Ferrer va sentenciar que «en el seu moment ja diré què en pens-o. Ells han trencat la majoria i han marxat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT