PUBLICITAT

La diversificació turística centra la majoria de les accions fetes

  • S'han realitzat 164 actuacions per desenvolupar els diferents eixos
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Grimau i Pascual, amb un altre membre del Barça de bàsquet més avançat, en la pretemporada anterior a Encamp. Foto: TONY LARA

En l'aplicació del Pacte pel Progrés d'Encamp i el Pas de la Casa s'han realitzat un total de 164 accions. La majoria persegueixen l'objectiu de dinamitzar i diversificar l'economia de la parròquia i el de convertir-la en lloc atractiu de residència.

El Pacte de Progrés estableix tres eixos estratègics a desenvolupar fins el 2015: fer de la parròquia d'Encamp un lloc «per invertir», fer-la atractiva «per viure» i també «per gaudir». Entre el maig del 2006 i el juny del 2011, els eixos que s'han prioritzat han estat el primer i el segon, revela el document d'avaluació de l'aplicació del Pacte. Així, 69 de les accions s'emmarquen en l'objectiu de crear una economia «dinàmica i diversificada que asseguri un desenvolupament sostingut i sostenible». En aquest àmbit, els esforços s'han centrat en la diversificació de l'oferta turística per desestacionalitzar la demanda, objectiu per al qual s'han fet 33 accions. Destacar-ne l'acord de col·laboració amb el F.C. Barcelona per acollir els estatges de pretemporada dels equips de les diferents seccions.

Altres 68 accions corresponen al segon eix, que vol potenciar Encamp com un lloc per viure. En aquest eix, gairebé la meitat de les accions impulsades s'encaminen a la preservació del medi natural i a la promoció del patrimoni natural de la parròquia. Corresponen a aquest eix les accions fetes en la millora de l'accessibilitat i la mobilitat de la parròquia.

En relació al tercer eix, convertir Encamp en una «parròquia per gaudir», entre el 2006 i el 2011 s'han fet 27 accions, el que és un 16,5% del total. Més de la meitat de les actuacions s'han dirigit a augmentar i millorar els programes i serveix que afavoreixen la integració i la participació de tota la població. És a aquest eix on es comptabilitza la posada en marxa del Servei d'Atenció a Domicili o la creació del Punt d'Informació Juvenil, entre d'altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT