PUBLICITAT

La CASS comptabilitza 2.623 accidents laborals fins a l'agost

  • El sector de treballs domèstics a la comunitat registra tants sinistres com en tot el 2010
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un operari treballa a les obres del vial de Sant Julià. Foto: ÀLEX LARA

La setmana que queda enrere s'han conegut fins a tres accidents laborals. Dos el dilluns passat, un en un taller mecànic, on un home va patir un traumatisme toràcic, i l'altre en uns treballs al Roc del Quer, on un operari va patir traumatisme cranial i també toràcic. El tercer va tenir lloc dijous. Un home que treballava amb una serra elèctrica es va causar lesions greus en una mà. Però sortosament la tònica general no és la que va marcar la setmana passada. La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) té comptabilitzats un total de 2.623 accidents laborals entre el gener i l'agost d'aquest any. Una xifra en sintonia amb les de l'any passat, quan al llarg dels 12 mesos hi va haver poc més de 4.000 sinistres.

En la majoria de sectors, el nombre de sinistres registrats al llarg d'aquest 2011 és proporcional als succeïts l'any passat. Però hi ha algunes excepcions. En el cas del treball domèstic a la comunitat ja hi ha tants accidents comptabilitzats com al 2010, quan va haver-n'hi nou. Això sí, les baixes laborals que ha tingut el sector és la meitat. Aquest 2010 n'hi ha hagut quatre, i l'any passat vuit. Val a ressaltar que, mentre l'any passat no es va registrar cap accident laboral en organismes extraterritorials, aquest 2011 ja n'hi ha hagut un.

Com és habitual, el sector de la construcció és el que més sinistres acumula: 516 –l'any passat també va encapçalar aquest trist rànquing amb 977 accidents-. En canvi, al segon lloc d'aquesta classificació l'ocupa per ara el sector d'altres activitats socials i de serveis prestats. Aquest registra 498 accidents, quan al llarg dels 12 mesos del 2010 se'n van produir 558. En canvi al comerç i reparació de vehicles a motor s'han produït 493 sinistres aquest 2011, i l'any passat era el sector que seguia la construcció en el rànquing per sinistres registrats amb 771 accidents. Per darrere, hi ha el sector de l'hoteleria, que ja ha patit 359 sinistres aquest any. L'any passat es va situar en la mateixa posició, amb 501 accidents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT