La Lliga Catalana vola al Prat

• L'intercanvi de cistelles en els tres primers quarts acaba en un parcial definitiu que decanta el títol als catalans
EL PRAT DE LLOBREGAT

Cage, amb la pilota, intenta avançar ahir amb l'oposició de Brigman. Foto: FCB

La Lliga Catalana es va quedar al Prat de Llobregat. i el River Andorra es va quedar a les portes de revalidar el títol que havia aconseguit la temporada passada. El CB Prat Joventut es va imposar al conjunt andorrà per 81-71, i tot i la diferència, ampla, en realitat aquesta la van aconseguir els catalans en un últim quart en què van tenir més encert que els homes de Joan Peñarroya. Així, el primer títol de la temporada no va caure en mans andorranes, però ja se sap que el que importa en realitat a casa del River és fer una LEB Plata prestigiosa.

El River va sortir a per un títol que era evident que tenia dret a mantenir a les seves mans. El Prat, que tampoc no és coix, no va voler de cap manera cedir la iniciativa als de Peñarroya, i així el que es va veure en el primer quart va ser un constant intercanvi de cistelles que van acabar després dels deu minuts reglamentaris amb un 14-15 per als andorrans.

Les mínimes distàncies havien de ser la tònica de la resta del matx, o almenys dels tres primers quarts, i així al descans, després d'un segon parcial força igualat també, amb avantatge dels locals per 36-34.

Res no estava fet i tot estava dit, perquè el River utilitzava les seves armes tot i que sense tant encert com en el partit contra el Barça de dimarts al Poliesportiu, i així jugadors que aquell dia van tenir un paper importantíssim, ahir van estar una mica més apartats de les bones estadístiques. Va ser el cas, flagrant, de Dmitry Flis, que ahir només va sumar 7 punts tot i jugar més de 23 minuts, amb un encert des de la línia de 6,75 per oblidar, amb una de sis (16,7%) –Jimix en va encistellar quatre de nou. A més, el rebot va ser un dels problemes visitants, perquè el Prat, que tenia a Todorovic de far miraculós (21 punts), va sumar 25 rebots defensius per 11 d'ofensius, quan els números andorrans van ser 19 i 8, respectivament. En aquest sentit, Flis, que contra el Barça va ser el rei del rebot, ahir en va agafar tres, dos en defensa i un en atac, pels deu (set i tres) de Pablo Sánchez, que ahir va disputar el matx, ja recuperat de la seva lesió, amb bons registres.

El tercer quart va tenir la línia d'igualtat dels dos anteriors, i les distàncies no variaven: 58-56. Va ser en el definitiu parcial quan el Prat va agafar el ritme bo i el River no hi va anar al darrere, i així un 23-15 demolidor va deixar sense opcions els de Peñarroya. Derrota però la sensació de créixer. Perquè, recordem, encara és pretemporada.